Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

«Nτα» από Πούτιν για Formula 1 το 2014!

Cars wind through the infield section of the I...Image via WikipediaΗ 14η Οκτωβρίου 2010 είναι ιστορική μέρα πλέον για τη Ρωσία, αφού υπεγράφη το άνοιγμα, για πρώτη φορά, της Formula 1 στην πρώην ΕΣΣΔ με Grand Prix από το 2014 και μετά! Ο Μπέρνι Έκλεστοουν συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της χώρας, Βλάντιμιρ Πούτιν, στην πόλη Σότσι, η οποία θα φιλοξενήσει την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, έδωσαν τα χέρια και ακολούθως παραχωρήθηκε συνέντευξη Τύπου για την ανακοίνωση της συμφωνίας.

Σύμφωνα με τους Times του Λονδίνου, το κόστος κατασκευής όλων των εγκαταστάσεων θα φτάσει τα 200εκ. δολάρια, ενώ το κόστος συμμετοχής στο καλεντάρι θα αγγίζει τα 40εκ. δολάρια. Πάντως, δεν φαίνεται να υπάρχει κανέναν προβλημα ρευστού για τη διοργάνωση, αφού πολλές είναι οι εταιρείες που κίνησαν ήδη τις διαδικασίες χορηγίας του αγώνα, αλλά και αγοράς του εμπορικού ονόματος!

Η είσοδος της Ρωσίας στο χάρτη της Formula 1 σημαίνει ότι μέχρι το 2014 τέσσερις νέοι αγώνες αναμένεται να έχουν προστεθεί. Το ινδικό Grand Prix θα μπει το 2011 ανεβάζοντας τον αριθμό των… στάσεων στις 20, ενώ το 2012 αναμένουμε το Όστιν και το 2014 όπως είπαμε τη Ρωσία.

Και αν προχωρήσει και το θέμα της Ρώμης τα επόμενα χρόνια, τότε θα φτάσουμε τους 23 αγώνες το 2014, αν στο μεταξύ δεν έχει αποχωρήσει κάποια από τις πόλεις που ήδη φιλοξενούν ομάδες και οδηγούς!
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...