Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Formula 1 Mουρμούρες γιατί γίνεται... της Κορέας

Απέχουμε σχεδόν 48 ώρες από την έναρξη της δράσης στο παρθενικό Grand Prix της Νότιας Κορέας με τις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής και όλος ο… θίασος της Formula 1 βρίσκεται εκεί. Βέβαια, οι πρώτες εντυπώσεις από την καινούρια πίστα και το βαθμό περάτωσης των εγκαταστάσεων κάθε άλλο παρά θετικές είναι, όπως προκύπτει από τις αναφορές συναδέλφων του ξένου Τύπου που βρίσκονται εκεί, αλλά και υπευθύνων των ομάδων.

Ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί, είναι και η… επιστράτευση των ειδικών δυνάμεων της χώρας για την ολοκλήρωση των εργασιών στην πίστα, τις εξέδρες, αλλά και όλες τις υπόλοιπες εγκαταστάσεις! Αν μάλιστα επιβεβαιωθούν και οι μετεωρολογικές προβλέψεις που κάνουν λόγο για μεγάλη πιθανότητα βροχής το Σαββατοκύριακο στην περιοχή, δεν αποκλείεται να κληθεί και η… πυροσβεστική.

Ο σχολιαστής του BBC Τζέικ Χάμφρεϊ συνόψισε αυτό που είδε ως ικανοποιητικό, αλλά… «με καμία δύναμη ολοκληρωμένο», ενώ ο πιλότος της Virgin, Λούκας Ντι Γκράσι σχολίασε: «Τα πράγματα δείχνουν αρκετά έτοιμα, με τον… καλλωπισμό να θέλει αρκετή δουλειά ακόμη, αλλά την κύρια δομή να είναι έτοιμη».

Για άλλους το μακρύ ταξίδι από το τεράστιο αεροδρόμιο της Σεούλ ως την, κοντινότερη στην πίστα, πόλη Μόκπο, είχε κάποιο ενδιαφέρον με το υπερσύγχρονο τρένο υψηλής ταχύτητας KTX, το οποίο προσφέρει και δωρεάν ασύρματο δίκτυο. Για τους τυχερούς, γιατί άλλοι… στοιβάχτηκαν σε λεωφορεία. Και όπως ανέβασε στο twitter του ο φωτογράφος Ντάρεν Χιθ… «Formula 1 στη Σεούλ; Μπα, ας την κάνουμε στη μέση του πουθενά, εκατοντάδες μίλια από το πουθενά».

Ο βετεράνος ανταποκριτής της εφημερίδας Blick, Ρότζερ Μπενουά, έγραψε: «Η πίστα από μόνη της είναι ένα τεράστιο εργοτάξιο και το δωμάτιο του ξενοδοχείου που μένω είναι από αυτά που συνήθως νοικιάζονται με την ώρα… Χωρίς πλάκα. Αυτό που κυριαρχεί στις εγκαταστάσεις είναι οι εκσκαφείς, τα συντρίμμια και τα απόβλητα. Η γέφυρα πάνω από την κεντρική ευθεία είναι γεμάτη σκαλωσιές και ευερέθιστους εργάτες. Ήδη ανυπομονώ για τους τελευταίους αγώνες σε Σάο Πάολο και Άμπου Ντάμπι».

Το ίδιο… ενθουσιασμένοι με τη φιλοξενία στους χώρους διαμονής των εγκαταστάσεων έμειναν και οι άνθρωποι της Williams, που αναγκάστηκαν να ξενιτευτούν τρεις ώρες μακριά για να βρουν καλύτερο ξενοδοχείο να μείνουν. Για την Sauber βασικό θέμα εμφανίστηκε με το οικονομικό, αφού σύμφωνα με τον team manager, Μπιτ Ζέντερ, το κόστος του ενοικίου των κτιρίων τα οποία θα χρησιμοποιούν οι ομάδες φτάνει τα 40.000 δολάρια: «Όποιος θέλει να χρησιμοποιήσει τον πάνω όροφο πρέπει να πληρώσει επιπλέον 20.000 δολάρια, αλλά όλοι αποφάσισαν να μείνουν απλά στο ισόγειο»…

Ο απεσταλμένος του γερμανικού περιοδικό Auto Motor und Sport μετέδωσε ότι τα μηχανήματα λείανσης ακόμη δουλεύουν στην πρόσφατα στρωμένη άσφαλτο, με την μπογιά στις θέσεις του grid να μην έχει μπει ακόμη: «Μόνο την Παρασκευή θα ξέρουμε αν το οδόστρωμα θα αντέξεις τις πιέσεις των μονοθεσίων της Formula 1. Όλα στην αμμώδη πλευρά είναι υπό κατασκευή. Δίπλα στο πιτλέιν υπάρχει ένας μεγάλος σωρός από άμμο. Όποιος δεν ξέρει ότι υπάρχει Grand Prix εδώ σε λίγες μέρες δεν θα σκεφτόταν ότι αυτό θα μπορούσε να γίνει πριν το 2011», κατέληξε η αναφορά.

Ο ειδικός Μαρκ Σούρερ του γερμανικού τηλεοπτικού δικτύου Sky στάθηκε και στις εξέδρες μεταξύ άλλων, πριν εκφράσει την απορία του: «Πολλά πρέπει να γίνουν, σε κάποια σημεία δεν υπάρχουν καν καθίσματα, αλλά όσο για την πίστα, είμαι έκπληκτος που είναι έτοιμη. Αν μπορέσει να αντέξει τόσες ώρες δοκιμών και αγώνα, ωστόσο, είναι ένα άλλο θέμα».

Σύμφωνα με τις αναφορές του τοπικού Τύπου, περίπου 60.000 εισιτήρια έχουν μέχρι στιγμής πωληθεί για τις τρεις μέρες του Grand Prix της Κορέας. «Ειλικρινά, δεν έχουμε προετοιμαστεί καλά για το ντεμπούτο μας στη Formula 1. Αν είναι επιτυχημένη η φετινή διοργάνωση, η κατάσταση θα είναι τελείως διαφορετική του χρόνου», σχολίασε στην Bangkok Post ο επικεφαλής των διοργανωτών του αγώνα Γιον Κέουν Σανγκ…SPORTNET
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...