Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Σε αναμονή οι ομάδες και ο Ecclestone ενώ τα Pirelli βρίσκονται καθοδόν προς Bahrain

Ενώ η ένταση στη Μέση Ανατολή συνεχίζει να κλιμακώνεται και το Ηνωμένο Βασίλειο εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία που συστήνει την αποφυγή κάθε επίσκεψης στο κρατίδιο του Bahrain πέρα από εκείνες που είναι απολύτως αναγκαίες, ο Bernie Ecclestone έδειξε χθες με δηλώσεις του ότι η αβεβαιότητα γύρω από το αν θα γίνει τελικά ο πρώτος αγώνας της σεζόν είναι μεγαλύτερη.

Στο μεταξύ η FOTA συνεδρίασε μετά την ολοκλήρωση της πρώτης μέρα δοκιμών στη Βαρκελώνη και πρακτικά πέταξε το μπαλάκι στη FOM και στη FIA. Ενδεικτικές οι δηλώσεις του Christian Horner: "Προφανώς υπάρχει μια πολύ δύσκολη κατάσταση στο Bahrain αλλά έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στον Bernie, τη FOM και τη FIA ότι θα πάρουν τη σωστή απόφαση. Θα μας στείλουν εκεί μόνο αν είναι ασφαλές. Θα ήταν κρίμα να ακυρωθεί ο αγώνας, αλλά αυτό δεν είναι απόφαση των ομάδων. Ο Bernie και η FIA έχουν περισσότερη πληροφόρηση πάνω στο θέμα απ' ότι εμείς και θα σεβαστούμε τις αποφάσεις τους."

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πέρα από τον αγώνα στις 13 Μαρτίου, οι ομάδες θα πρέπει βάσει προγράμματος να επικεφτούν το Bahrain στις 3 Μαρτίου, για την τελευταία φάση των δοκιμών εξέλιξης. Ο Horner παραδέχτηκε ότι εξετάζονται κάποιες εναλλακτικές αλλά τόνισε πώς δεν υπάρχει νόημα να γίνουν οι δοκιμές αν ο αγώνας ακυρωθεί.

Πιο περίπλοκα είναι τα πράγματα για την Pirelli, που έχει ήδη αποστείλει φορτία ελαστικών και άλλου εξοπλισμού με κατεύθυνση το Bahrain, όπως αναφέρει ο Paul Hembery, επικεφαλής του αγωνιστικού τομέα της εταιρείας: "Για την ώρα δεν έχουμε εμπλακεί ιδιαίτερα στις συζητήσεις. Είναι σαφές ότι ένα μεγάλο μέρος εξοπλισμού κατευθύνεται ήδη προς το Bahrain και δεν έχουμε τη δυνατότητα να το γυρίσουμε πίσω, οπότε κάθε απόφαση που θα παρθεί θα έχει μεγάλο αντίκτυπο σε εμάς. Νομίζω πώς θα πρέπει να υπάρξει απόφαση πολύ νωρίς αυτή την εβδομάδα γιατί τώρα ξεκινάμε και είναι ότι έχουμε κάποια αποθήκη γεμάτη με ελαστικά αυτή τη στιγμή... Δεν είναι αυτονόητο ότι θα μπορούμε να υποστηρίξουμε οποιαδήποτε απόφαση ληφθεί. "

Ο Eric Boullier της Renault έθεσε ακόμα μία παράμετρο του θέματος: "Σαν αρχηγός της ομάδας, η μόνη μου έγνοια είναι η ασφάλεια του προσωπικού μας. Και από τη στιγμή που έχει εκδοθεί ταξιδιωτική οδηγία που λέει να μην ταξιδεύουμε στο Bahrain, είναι προσωπική μου ευθύνη από νομικής άποψης ότι κανείς απ' τους ανθρώπους μας δεν θα τραυματιστεί αν αποφασίσουμε τελικά να πάμε. Φοβάμαι ότι αν η FOM και η FIA πουν ότι ο αγώνας θα γίνει, θα χρειαστώ κάποιες εγγυήσεις για την ασφάλεια των ανθρώπων μας."

http://www.f1grip.gr/
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...