Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Ferrari Μάσα: «να βοηθήσω την ομάδα και τον Φερνάντο»

Felipe MassaImage by paulo.alano via FlickrΣτη Νότια Κορέα βρίσκεται ο Φελίπε Μάσα, έτοιμος για το… ταξίδι στο άγνωστο παρθενικό Grand Prix της χώρας το προσεχές Σαββατοκύριακο. Ο Βραζιλιάνος μέσω του blog του στην επίσημη ιστοσελίδα της Ferrari, έκανε λόγο για δική του ανάκαμψη, η οποία θα βοηθήσει τόσο την ομάδα του, όσο και τον team mate του Φερνάντο Αλόνσο, στη μάχη που δίνουν για την κατάκτηση των φετινών τίτλων.

Μπαίνοντας στο κλίμα: «Ήμουν στο σπίτι μου στη Βραζιλία για περίπου μια εβδομάδα και χρησιμοποίησα το χρόνο μου για να προετοιμαστώ όσο το δυνατόν καλύτερα για τους τρεις τελευταίους αγώνες της σαιζόν, οι οποίοι είναι πολύ σημαντικοί για μένα στην προσπάθειά μου να ανακάμψω από τα δυο τελευταία απογοητευτικά Grand Prix. Ωστόσο, πιο σημαντικό, θα προσπαθήσω να πάρω αρκετούς βαθμούς για να βοηθήσω τη Σκουντερία στη μάχη της και στα δύο πρωταθλήματα».

Η νέα πίστα: «Είδα τη νέα πίστα στον προσομοιωτή και οι πρώτες εντυπώσεις είναι ότι πρόκειται για μια μακριά πίστα, κάτι που εξηγεί γιατί η απόσταση του αγώνα είναι δύο γύρους μεγαλύτερη από την Ιαπωνία. Έχει μια πολύ μακριά ευθεία και έναν συνδυασμό στροφών υψηλής και χαμηλής ταχύτητας. Άρα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η F10 θα είναι όσο πιο αποτελεσματική γίνεται, με καλή ταχύτητα στις ευθείες, αλλά και αρκετή κάθετη δύναμη στις στροφές. Αυτά τα χαρακτηριστικά σημαίνουν ότι μάλλον το circuit έχει ίδια χαρακτηριστικά με τη Σαγκάη, παρότι ίσως υπάρχουν κομμάτια που είναι πιο κοντινά στο Μπαχρέιν.

Θα ταιριάζει στην F10; Αν εξαιρέσουμε τις φορές που η Red Bull είχε μεγάλο προβάδισμα από τους υπόλοιπους, η Ferrari ήταν ανταγωνιστική στις περισσότερες πίστες και δεν υπάρχει λόγος να γίνει διαφορετικά αυτή τη φορά. Είδαμε φέτος πόσο σημαντικό είναι να δουλεύουν όλα καλά από την Παρασκευή, να είμαστε αξιόπιστοι ώστε να μπορέσουμε να βγάλουμε το πρόγραμμά μας χωρίς δυσκολίες. Αυτό ισχύει και για την Κορέα, μόνο που οι πρώτοι γύροι θα είναι η πρώτη φορά που θα ανακαλύψουμε όσο ακριβής ήταν η δουλειά που κάναμε στον προσομοιωτή. Θα δούμε και το πραγματικό ποσοστό πρόσφυσης στην επιφάνεια της πίστας και αυτό γίνεται μόνο αν βάλεις το μονοθέσιο στην πίστα».

Το διά ταύτα: «Όσο για τους στόχους μου σε αυτόν τον αγώνα, αρχικά πρέπει να καταταχθώ καλά το Σάββατο και μετά να βρεθώ… στη μέση της μάχης του τίτλου και να παλέψω με τους πέντε οδηγούς που τον διεκδικούν, το οποίο είναι το καλύτερο που μπορώ να κάνω για να βοηθήσω τη Ferrari και τον Φερνάντο οδεύοντας προς το φινάλε του πρωταθλήματος. Η Κορέα θα είναι ο τελευταίος αγώνας στην Άπω Ανατολή και θα ήθελα να επιστρέψω στο Σάο Πάολο για τον αγώνα της πατρίδας μου με ένα καλό αποτέλεσμα στην τσέπη μου. Ξέρω ότι όλοι στην ομάδα, στην πίστα και στο εργοστάσιο είναι έτοιμοι για την πρόκληση και θέλω να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό».
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...