Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Αλόνσο: Πανέτοιμος για την πρόκληση της Σουζούκα.

Formula One 2007 Rd.17 Brazilian GP: Kimi Räik...Image via Wikipedia


Επί ιαπωνικού εδάφους βρίσκεται η Ferrari ενόψει του 16ου αγώνα της σαιζόν, με τον Φερνάντο Αλόνσο να δηλώνει πανέτοιμος για την πρόκληση της Σουζούκα. Ο Ισπανός οδηγός έχει καλές αναμνήσεις από την συγκεκριμένη πίστα, αφού στις τέσσερις τελευταίες επισκέψεις του εκεί μετρά μια νίκη (το 2006 που του εξασφάλισε και τον τίτλο), μια τρίτη θέση και μια πέμπτη θέση, ενώ μόνο πέρυσι δεν πήγε πολύ καλά, τερματίζοντας δέκατος.

«Το να κερδίζεις σε αυτή την πίστα σου δίνει ένα ιδιαίτερο συναίσθημα γιατί είναι μια από τις δυσκολότερες στον κόσμο. Για να πετύχεις εδώ χρειάζεται να έχεις ένα μονοθέσιο δυνατό από αεροδυναμικής πλευράς», σχολίασε ο Αλόνσο στο προσωπικό του blog στην επίσημη ιστοσελίδα της Ferrari.

Και συνέχισε αναλύοντας: «Σε κάποιους τομείς είναι παρόμοια με το Σίλβερστοουν και τη Βαρκελώνη. Υπάρχει ένα πολύ ιδιαίτερο πρώτο κομμάτι που χαρακτηρίζεται από μια πολύ μακριά πρώτη στροφή και μια σειρά από «εσάκια» που μπορούν να έχουν μεγάλη αντίκτυπο στο χρόνο του γύρου σου αν δεν τα περάσεις σωστά. Είναι μια πίστα ιδιαίτερα απαιτητική και τεχνικά και οδηγικά».

Αν και δεν θέλησε να πει μεγάλα λόγια, είναι εμφανής η εμπιστοσύνη του στο μονοθέσιό του: «Όπως είπα και πρόσφατα, η F10 απέδειξε την ανταγωνιστικότητά της σε διαφορετικά circuit, οπότε δεν υπάρχει προφανής λόγος να μην κάνει το ίδιο και στη Σουζούκα. Αλλά για να καταλάβουμε που είμαστε, πρέπει να περιμένουμε ως την Παρασκευή και τις περιόδους των ελεύθερων δοκιμών».

Για να καταλήξει: «Μου αρέσει η Ιαπωνία, είναι μια από τις αγαπημένες μου χώρες. Μου αρέσει το φαγητό και η κουλτούρα, τα οποία είναι τόσο διαφορετικά από την Ευρώπη. Το να τρέχεις στη Σουζούκα είναι ιδιαίτερο επίσης και για τον ενθουσιασμό των φιλάθλων που είναι πραγματικά παθιασμένοι».
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...