Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Ferrari - προτροπές σε Μάσα να βοηθήσει τον Αλόνσο

Formula One 2007 Rd.17 Brazilian GP: Kimi Räik...Image via WikipediaΝα βοηθήσει τον Φερνάντο Αλόνσο να φτάσει στην κατάκτηση του φετινού τίτλου κόβοντας όσους περισσότερους βαθμούς μπορεί από τους αντιπάλους του στους τελευταίους τέσσερις αγώνες της σαιζόν, προέτρεψε τον Φελίπε Μάσα ο πρόεδρος της Ferrari, Λούκα Ντι Μοντιτζέμολο.

Ο Ιταλός στο περιθώριο της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου που διεξάγεται στο Παρίσι, αφού πρώτα υπολόγισε το ποσοστό της κατάκτησης του τίτλου από τον Ισπανό στο… 35%, μίλησε και για τον Βραζιλιάνο και το τι περιμένει από αυτόν στην τελική ευθεία.

«Θέλω έναν δυνατό Μάσα, ο οποίος θα παίρνει βαθμούς από τους αντιπάλους. Στη Σιγκαπούρη ήταν άτυχος, αλλά είναι σε καλή κατάσταση για να διεκδικήσει νίκη. Αυτοί που τρέχουν για τη Ferrari δεν τρέχουν για τον εαυτό τους, αλλά για τα χρώματα της ομάδας. Αυτός που θέλει να τρέξει για τον εαυτό του θα πρέπει να αντιμετωπίσει όλη την ομάδα», σχολίασε με έμφαση ο Μοντιτζέμολο.

Ο πρόεδρος της Σκουντερία στάθηκε και στην επιλογή της ομάδας να στηρίξει τον Αλόνσο στη μάχη του τίτλου: «Η απόφαση να επικεντρωθούμε στον Αλόνσο αποδείχθηκε σωστή. Είναι εξαιρετικά δυνατός και πολύ κοντά στην ομάδα και μπόρεσε να προσαρμοστεί καλά από την πρώτη μέρα, παρά τις ανησυχίες κάποιων».

Και συνέχισε: «Το πνεύμα της αποφασιστικότητας της ομάδας ποτέ δεν κλονίστηκε και έδειξε μεγάλη ικανότητα στην ανασύνταξη, αφού ξέρει να κερδίζει και υπό πίεση. Το να έχουμε επικεντρωθεί σε ανθρώπους όπως ο Στέφανο Ντομενικάλι και ο Άλντο Κόστα αποδείχθηκε ζωτική σημασίας».

Ο Μοντιτζέμολο εμφανίστηκε σίγουρος ότι η Ferrari θα μπορέσει να κρατήσει τη μάχη του τίτλου και στους κατασκευαστές ως τον τελευταίο αγώνα στο Άμπου Ντάμπι: «Ήταν μια περίεργη σαιζόν, κερδίσαμε στον πρώτο αγώνα, μετά είχαμε προβλήματα στην εξέλιξη του μονοθεσίου. Οι νίκες σε Μόντσα και Σιγκαπούρη αναπτέρωσαν τις ελπίδες. Σκέφτομαι κάτι και θέλω να το κάνετε κι εσείς: από το 1997, αν εξαιρέσουμε το 2005, είτε κερδίσαμε το πρωτάθλημα, είτε το χάσαμε στον τελευταίο αγώνα»

Για να καταλήξει στέλνοντας το μήνυμα: «Η Ferrari είναι πάντα η ομάδα που πρέπει να κερδίσει κάποιος. Κατακτήσαμε οκτώ πρωταθλήματα κατασκευαστών των τελευταία δέκα χρόνια, είναι σημαντικό για μένα να φτάσουμε στο υψηλότερο επίπεδο φέτος επίσης. Είμαστε δεύτεροι και θα διεκδικήσουμε και τους δύο τίτλους μέχρι τέλους».

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...