Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

WRC: Κοντά σε συμφωνία για την τηλεοπτική κάλυψη

Λύση έστω και προσωρινή φαίνεται ότι αναμένεται να δοθεί στο θέμα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του Παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι.

Χθες συναντήθηκαν στο Παρίσι οι κατασκευαστές και οι διοργανωτές με τους προέδρους της FIA Ζαν Τοντ και της Επιτροπής του WRC, Γιάρμο Μάχονεν και συζήτησαν για αυτό το θέμα.
European Broadcasting Union
Image via Wikipedia

Πιθανή έκβαση αυτής της συνάντησης, όπως αναφέρεται σε δημοσιεύματα, είναι ότι τα τηλεοπτικά δικαιώματα του παγκοσμίου πρωταθλήματος αναμένεται να αναλάβει μέχρι το τέλος της φετινής χρονιάς, τουλάχιστον, η EBU. Ταυτόχρονα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τέθηκε και η περαιτέρω παράταση της συνεργασίας χωρίς ωστόσο να ληφθεί κάποια απόφαση.

Η προοπτική αυτή έγινε δεκτή με αισιοδοξία από τους κατασκευαστές καθώς το άθλημα χρειάζεται την τηλεοπτική προβολή και κάλυψη. Μετά τη λήξη της συνεργασίας της FIA με τη North One Sport προέκυψε σοβαρό πρόβλημα με τον υποστηρικτή του WRC. Αρχικά είχε ακουστεί ότι το ρόλο αυτό θα τον αναλάμβανε το Eurosport, αλλά τελικά η συμφωνία ναυάγησε. Ετσι, οι εγχώριοι διοργανωτές των αγώνων κλήθηκαν να έρχονται οι ίδιοι σε επαφή με εταιρείες για την τηλεοπτική κάλυψη των ράλι. Η λύση αυτή ακολουθήθηκε στη Σουηδία, έχοντας μάλιστα επιτυχία καθώς ανακοινώθηκε ότι παρουσιάστηκαν κέρδη ύψους 100.000 ευρώ.

Παράλληλα, η FIA είχε ξεκινήσει τη διαδικασία εξεύρεσης εταιρείας που θα αναλάμβανε να καλύψει τη θέση του υποστηρικτή του θεσμού σε όλο το Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Θεωρείται, σύμφωνα με δημοσιεύματα, ότι πολύ κοντά σε αυτό βρίσκεται η EBU.

Αφού οριστικοποιηθεί η συμφωνία, η EBU θα κληθεί να ξεκινήσει νέες διαπραγματεύσεις με τα κανάλια που πρόβαλαν το WRC όπως το βρετανικό ITV4, το οποίο είχε στο παρελθόν έρθει σε συμφωνία με την North One Sport.

Για να επιτευχθεί ωστόσο αυτό, οι διοργανωτές των αγώνων κλήθηκαν εκ νέου να υπογράψουν μια συμφωνία στην οποία του ζητείται να μην προχωρούν σε επιμέρους συμφωνίες με εταιρείες για την τηλεοπτική κάλυψη του αγώνα τους.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...