Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Formula 1: Απογοήτευση στη Ferrari

Απογοήτευση υπάρχει στο στρατηγείο της Ferrari σχετικά με τις επιδόσεις της νέας F2012.

Μετά την ολοκλήρωση των τελευταίων δοκιμών πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος, υπάρχει η πεποίθηση στην Scuderia ότι το νέο μονοθέσιο δεν είναι αρκετά ανταγωνιστικό για να κατακτήσει μια θέση στο βάθρο των νικητών στον πρώτο αγώνα της χρονιάς, στην Αυστραλία.

Αυτό τουλάχιστον πιστεύει ο τεχνικός επικεφαλής της Ιταλικής ομάδας Πατ Φράι όταν ρωτήθηκε αν η νέα Ferrari θα απέχει προς το παρόν από τις τρεις πρώτες θέσεις. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η απόφαση της ομάδας του Μαρανέλο να αλλάξει τη θέση των εξατμίσεων κατά την διάρκεια της διαδικασίας των δοκιμών την έφερε λίγο πίσω σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

«Είμαι απογοητευμένος με το επίπεδο της απόδοσής μας προς το παρόν. Πιστεύω ότι έχουμε ακόμα πολύ δουλειά να κάνουμε. Η αλλαγή που κάναμε την προηγούμενη εβδομάδα στη θέση των εξατμίσεων μας έριξε λίγο πίσω και τώρα προσπαθούμε να το βελτιώσουμε αυτό. Προφανώς έχει ακόμη να γίνει πολύ δουλειά στο εργοστάσιο μας και θα έχουμε μερικά νέα στοιχεία να δοκιμάσουμε στη Μελβούρνη», δήλωσε ο Πατ Φράι.

Ταυτόχρονα ο τεχνικός επικεφαλής της Scuderia τόνισε ότι δεν είναι σε θέση να γνωρίζει που θα βρίσκεται η Ferrari στην ιεραρχία, δήλωσε όμως σίγουρος ότι θα απέχει από τις πρώτες θέσεις.

Κάτι που έχει φανεί άλλωστε κατά την διάρκεια των δοκιμών οι οποίες διεξήχθησαν μέχρι στιγμής. Τόσο ο Φελίπε Μάσα όσο και ο Φερνάντο Αλόνσο ταλαιπωρήθηκαν αρκετά με τη νέα F2012 που έμοιαζε να απέχει από τον ανταγωνισμό.

Από την άλλη πλευρά, όπως τόνισε και ο Φράι είναι δύσκολο στις δοκιμές να γνωρίζει μια ομάδα σε σημείο βρίσκεται. Αυτό είναι αλήθεια καθώς δοκιμάζονται συνεχώς νέα στοιχεία και ρυθμίσεις. Μια πρώτη αίσθηση ωστόσο της κατάστασης υπάρχει και όπως φαίνεται στην Ferrari δεν είναι και τόσο θετική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...