Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Formula 1: Δεν ονειροβατούν στη Ferrari

Παρά την ανέλπιστη επιτυχία και νίκη για την Ferrari ο Φερνάντο Αλόνσο παρουσιάστηκε αρκετά προσγειωμένος στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα.

Ο Ισπανός είχε τονίσει τις προηγούμενες ημέρες ότι το μονοθέσιο δε θα φέρει αλλαγές σε σχέση με το GP της Αυστραλίας και πως η ομάδα θα παλέψει για μια καλή εμφάνιση. Είχε μάλιστα υπογραμμίσει ότι σε περίπτωση ανακατατάξεων και έντασης κατά την διάρκεια του αγώνα ή ακόμα και βροχής η Ferrari ίσως να έφευγε από τη Μαλαισία με ένα καλό αποτέλεσμα. Σε καμία περίπτωση αυτό βέβαια δε σήμαινε την πρώτη θέση, αλλά τελικά όπως αποδείχθηκε, όλα μπορούν να συμβούν!

Ο Ισπανός που ξεκίνησε τον αγώνα από την όγδοη θέση, αποδείχθηκε «δάσκαλος» στο βρεγμένο σήμερα αφού και η F2012 με τα βρόχινα ελαστικά ήταν πολύ γρήγορη. Τα προβλήματά της φάνηκαν με τα σλικ ελαστικά όπου το βήμα της ήταν πιο αργό. Οπως και να έχει ο Αλόνσο μετά το τέλος του αγώνα δήλωσε έκπληκτος με τη νίκη του αφού δεν έκανε τίποτα διαφορετικό από ό,τι στην Αυστραλία. Κι εκεί κατέβαλε σημαντική προσπάθεια καθώς από την δωδέκατη θέση που ξεκίνησε τον αγώνα, κατάφερε να ανεβάσει την Ferrari στην πέμπτη θέση, χαρίζοντας της πολύτιμους βαθμούς.

«Είναι μεγάλη έκπληξη. Δεν ήμασταν ανταγωνιστικοί στην Αυστραλία ούτε κι εδώ και ο στόχος μας για τους πρώτους αγώνες ήταν να μαζέψουμε όσο τον δυνατόν περισσότερους βαθμούς μπορούμε. Σήμερα όμως πήραμε 25, δεν είναι ωστόσο ένα απίστευτο αποτέλεσμα.

Πιστεύω ότι η νίκη δεν αλλάζει κάτι, για να είμαι ειλικρινής. Ήμασταν σε μια θέση που δεν επιθυμούσαμε να βρισκόμασταν, το να παλεύουμε δηλαδή να μπούμε στην τελευταία περίοδο των κατατακτήριων δοκιμών και στη συνέχεια να παλεύουμε για μερικούς βαθμούς.

Ο στόχος για τους πρώτους δύο αγώνες ήταν να μην χάσουμε πολλούς βαθμούς από τους πρωτοπόρους. Πιστεύω ότι κάναμε δουλειά στην πίστα, αλλά υπάρχουν πολλά ακόμα πράγματα που θα έλθουν και θα βελτιώσουν το μονοθέσιο πριν την Κίνα, το Μπαχρέιν και την Βαρκελώνη. Αυτή είναι η πραγματική δουλειά που θα πρέπει να κάνουμε.

Γνωρίζω ότι η ομάδα καταβάλει μεγάλη προσπάθεια. Υπάρχει εμπιστοσύνη στον καθένα, είμαστε πολύ ενωμένοι και αυτή η νίκη θα μας κάνει πολύ χαρούμενους, αλλά δεν θα αλλάξει την αποφασιστικότητά μας να βελτιώσουμε το μονοθέσιο και να συνεχίζουμε να κερδίζουμε», δήλωσε ο Ισπανός πιλότος που πλέον απολαμβάνει την κορυφή της κατάταξης των οδηγών, έχοντας 35 βαθμούς, πέντε περισσότερους από τον δεύτερο Λιούις Χάμιλτον.

Την ίδια άποψη με τον Αλόνσο είχε και ο επικεφαλής της Scuderia Στέφανο Ντομενικάλι. «Σίγουρα είμαι χαρούμενος με το σημερινό αποτέλεσμα, αλλά γνωρίζουμε ότι χρειάζεται ακόμη να γίνει πολύ δουλειά. Ελπίζω ότι η σημερινή αίσθηση θα βοηθήσει τους ανθρώπους στην έδρας μας να πιέσουν όσο το δυνατόν περισσότερο, διότι γνωρίζουμε ότι δεν βρισκόμαστε στο σημείο που θέλουμε. Αυτή είναι η αλήθεια. Δεν θα αλλάξουμε τη φιλοσοφία και τη θέση μας. Δεν ήμασταν χθες ηλίθιοι και δεν ήμαστε σήμερα ένα φαινόμενο«, υπογράμμισε ο Στέφανο Ντομενικάλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...