Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Γυναίκα οδηγός στη Φόρμουλα 1

Η Marussia έχρισε οδηγό δοκιμών την 31χρονη Ισπανίδα Μαρία ντε Βιγιότα. Η οδηγός από τη Μαδρίτη θα κάνει δοκιμές στο Άμπου Ντάμπι.

 Σε μια κίνηση εντυπωσιασμού η Marussia ανακοίνωσε πως χρέη οδηγού δοκιμών θα εκτελεί η Μαρία ντε Βιγιότα. Η 31χρονη οδηγός από τη Μαδρίτη ενδέχεται να έχει την ευκαιρία να οδηγήσει το μονοθέσιο στο δεύτερο μισό της σεζόν.

Η ντε Βιγιότα, κόρη του παλαίμαχου οδηγού της F1, Eμίλιο ντε Βιγιότα, έχει λάβει μέρος σε αρκετά πρωταθλήματα, ανάμεσα τους και σε εκείνο της Superleague Formula, οδηγώντας το μονοθέσιο της Ατλέτικο Μαδρίτης.


"Πρόκειται για μια φανταστική ευκαιρία να δουλέψω με μια ομάδα της Φόρμουλα 1, να αποκτήσω εμπειρία και να προοδεύσω στην καριέρα μου", σχολίασε η ντε Βιγιότα, η οποία θα κάνει δοκιμές με το μονοθέσιο της πρώην Virgin στο Άμπου Ντάμπι σε λίγο καιρό.

Το καλοκαίρι του 2011 είχε γίνει η πρώτη γυναίκα που έκανε δοκιμές σε μια ομάδα της Φόρμουλα 1 μετά το 2005. Τότε είχε οδηγήσει μια R29 (το μονοθέσιο του 2009) στην πίστα Πολ Ρικάρ στη Νότια Γαλλία.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...