Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Formula 1: Aπιαστες οι McLaren για τον Φέτελ

Παραδέχθηκε την... ήττα του Σεμπάστιαν Φέτελ στις κατατακτήριες δοκιμές.

Ο Γερμανός παγκόσμιος πρωταθλητής υποστήριξε ότι αφενός μεν οι McLaren-Mercedes σήμερα ήταν άπιαστες και αφετέρου για την άσχημη επίδοσή του ευθύνεται και ο ίδιος λόγω ενός λάθος που έκανε.

Η πέμπτη θέση του Γουέμπερ και η έκτη του Φέτελ σήμερα ήταν μια εικόνα που δεν έχουν συνηθίσει τα τελευταία δύο χρόνια οι φίλοι της F1 και αποτέλεσε μία έκπληξη. Η επίδοση του Φέτελ ήταν η χειρότερη για τον νεαρό πιλότο μετά το GP της Μόντσα το 2010, όταν κι εκεί ξεκίνησε τον αγώνα έκτος.

Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι σήμερα οι McLaren ήταν πολύ γρήγορες και ότι θα μπορούσε να τα είχε πάει καλύτερα αν δεν είχε κάνει νε μικρό λάθος στην τρίτη περίοδο των κατατακτήριων δοκιμών.
«Οι κατατακτήριες ήταν λίγο-πολύ αυτό που περιμέναμε. Τα μονοθέσια ήταν κοντά το ένα με το άλλο και νομίζω ότι από την πρώτη μέχρι την τρίτη περίοδο η σειρά άλλαζε συνέχεια. Δεν είμαι εντελώς ευχαριστημένος με την τελευταία μου προσπάθεια. Εκανα ένα λάθος στην αρχή του γύρου μου, διαφορετικά θα βρισκόμουν υψηλότερα. Πιστεύω όμως ότι οι McLaren σήμερα ήταν άπιαστες, επομένως συγχαρητήρια, ήταν πολύ γρήγορες. Τώρα θα πρέπει να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε αύριο», δήλωσε ο Σεμπάστιαν Φέτελ.
Παράλληλα ανέφερε ότι δεν ήταν ευχαριστημένος με την απόδοσή του μονοθέσιου του, σημειώνοντας ότι χρειάζεται ακόμη να γίνει δουλειά. Θεωρεί ωστόσο ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει πανικός και ότι ο αγώνας δεν έχει γίνει. «Σχετικά με το μονοθέσιο, δεν απέχουμε και πολύ, επομένως αυτό δεν είναι καταστροφικό. Προφανώς θα μας άρεσε να ήμασταν λίγο ταχύτεροι και να παλέψουμε για την πολ-ποζίσιον, αλλά σήμερα δεν ήμασταν αρκετά καλοί. Αυτός δεν είναι λόγος για να πανικοβαλλόμαστε, ο αγώνας είναι αύριο και δεν έχει γίνει ακόμα».
Δεν αποτελεί για αυτόν έκπληξη το γεγονός ότι βρίσκεται πίσω από τις McLaren, Lotus και Mercedes αφού όπως τόνισε το περίμενε με τα μέχρι στιγμής δείγματα που είχαν δώσει οι συγκεκριμένες ομάδες.
«Ερχόμενοι σε αυτό τον αγώνα, είχαμε πει ότι η Lotus έχει τη δυνατότητα να κάνει την έκπληξη. Οπως και την έκαναν, αλλά νομίζω ότι και πέρυσι ήταν πολύ γρήγοροι στους πρώτους δύο αγώνες, άρα θα δούμε πως θα εξελιχθεί η χρονιά. Προς το παρόν έχουν κάνει καλή δουλειά. Δεν γνωρίζω τι έπαθε ο Κίμι, αλλά όπως είπα είχαν τη δυνατότητα να κάνουν την έκπληξη. Για την Mercedes περιμέναμε ότι θ ήταν πιο κοντά μας. Νομίζω ότι από χθες απέδειξαν σε μερικούς γύρους ότι θα είναι πολύ δυνατοί όπως και σήμερα το πρωΐ, αλλά και στις κατατακτήριες. Με εξέπληξε που ο Νίκο δεν ήταν πιο ψηλά, αλλά νομίζω ότι έκανε ένα λάθος», υπογράμμισε ο δύο φορές Παγκόσμιος πρωταθλητής.
Το σίγουρο είναι ότι η Red Bull δεν θα πέσει αμαχητί και θα προσπαθήσει μία θέση στο βάθρο των νικητών.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...