Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Formula 1: Αποκλείστηκε η HRT

Τα πράγματα δεν εξελίσσονται θετικά για την HRT φέτος. Η Ισπανική ομάδα δε μπόρεσε να πιάσει το 107% του καλύτερου χρόνου στην πρώτη περίοδο των κατατακτήριων δοκιμών που προβλέπει ο κανονισμός για να μπορέσει να συμμετάσχει κανονικά στον αγώνα.

Ο Ναράιν Καρθικέγιαν ήταν ο ταχύτερος από τους δύο πιλότους της ομάδας, αλλά ο χρόνος του ήταν 1,2 δευτ. πιο αργός από το 1:32.214 που απαιτούνταν.

Εντούτοις υπέβαλε αίτηση στην FIA, αλλά οι όποιες ελπίδες της εξανεμίστηκαν μετά την άρνηση των αγωνοδικών. Ετσι, οι Πέντρο Ντε λα Ρόσα και Ναράιν Καρθικέγιαν δε θα λάβουν μέρος στο αυριανό, πρώτο αγώνα της χρονιάς.

«Οι αγωνοδίκες έλαβαν υπόψη τους όλο το σχετικό υλικό και αποφάσισαν να μην επιτρέψουν και στα δύο μονοθέσια να μην συμμετάσχουν στον αγώνα, σύμφωνα με το Αρθρο 36.1 των Αγωνιστικών Κανονισμών της FIA για τη Formula 1», ανέφερε η επίσημη ανακοίνωση.

Τα προβλήματα συνεχίζονται λοιπόν για την HRT, η οποία πήγε στην Αυστραλία χωρίς να έχει δοκιμάσει το νέο της μονοθέσιο σε πίστα. Και αυτό γιατί δυσκολεύτηκε αρκετά με τα υποχρεωτικά crash τεστ της FIA προκειμένου να συμμετάσχει στις επίσημες δοκιμές των ομάδων.

Μόλις πριν από λίγες μέρες το νέο μονοθέσιο πάτησε πίστα, κάνοντας λίγους γύρους για λόγους κινηματογράφησης. Μέσα από αυτή τη διαδικασία που της επέτρεψαν οι κανονισμοί η Ισπανική ομάδα κατάφερε να ελέγξει αν το νέο της μονοθέσιο λειτουργεί αρμονικά. Χαρακτηριστικό της προσπάθειας που γινόταν είναι ότι όταν βγήκε στην πίστα, τα μέλη της ομάδας το πανηγύρισαν.
Η συνέχεια, ωστόσο, μετά τις τελευταίες εξελίξεις αναμένεται να είναι πολύ δύσκολη.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...