Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Formula 1: Ετοιμος για την εκκίνηση ο Ραικόνεν

Προετοιμασμένος και έτοιμος για την έναρξη του πρωταθλήματος και την επιστροφή του στην Formula 1, φαίνεται πως είναι ο Κίμι Ραικόνεν.

Η απουσία του Φινλανδού πιλότου και της ομάδας του Ενστοουν από το τρίτο τετραήμερο δοικμών στην Βαρκελώνη λόγω τεχνικών προβλημάτων, δεν αποτελεί μειονέκτημα στην προετοιμασία τόσο του ίδιου όσο και της Lotus, αντίστοιχα.

Αυτό τουλάχιστον θεωρεί ο επικεφαλής της ομάδας, Ερικ Μπουγιέ, ο οποίος τόνισε πως ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής έχει ήδη αποδείξει στους ανθρώπους της Lotus τι μπορεί να κάνει και ποιες είναι δυνατότητες του.

Ακόμη και στο θέμα εξοικείωσης με τα νέα ελαστικά της Pirelli, κάτι που είχε τονίσει στο παρελθόν ο Ραικόνεν ότι τον απασχολούσε, ο Μπουγιέ θεωρεί πως οι εξελίξεις είναι κι εκεί θετικές.

«Ο Κίμι είναι καλός και σε αυτό, αλλά ο Ρομάν στερείται λίγο εμπειρίας. Παρ’όλα αυτά έδειξε πολύ καλή πρόοδο από τη Χερέθ στη Βαρκελώνη στη διαχείριση των ελαστικών για τον αγώνα, επομένως είμαι πεπεισμένος ότι θα τα καταφέρει».

Σχετικά με την απόδοση του Ραϊκόνεν φέτος και το κατά πόσον η επιλογή του αποτελεί ρίσκο για τη Lotus, ρωτήθηκε και ο ιδιοκτήτης της, Τζέραρντ Λόπεθ. «Οχι, όχι καθόλου. Δε μου αρέσει που κάποιοι το βλέπουν έτσι. Ο Κίμι είναι γρήγορος οδηγός που έχει ενσωματωθεί πολύ καλά στην ομάδα κατά την προσωπική μου άποψη. Μου έχει πει ότι μας θεωρεί οικογένεια. Θα δούμε τι θα κάνει στους αγώνες, αλλά δεν έχω καμία αμφιβολία και για αυτό τον λόγο άλλωστε ενώσαμε τις δυνάμεις μας για δύο χρόνια».

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της Lotus, οι επενδύσεις που έχει γίνει και η πίεση για νέες πηγές θα φέρουν θετικά αποτελέσματα στα επόμενα χρόνια.

«Είμαστε 540 άτομα, έχουμε νέα αεροδυναμική σήραγγα και προσομοιωτή. Μειονεκτούσαμε σε δύο πράγματα, τα οποία όμως έχουμε τώρα: εάν ανταγωνιστικό μονοθέσιο σε όλη την διάρκεια της χρονιάς και τους οδηγούς. Οι Ραικόνεν και Γκροσεάν είναι πολύ δυνατοί. Ο στόχος είναι να μπούμε στη μάχη για τον παγκόσμιο τίτλο μέσα στα επόμενα τρία χρόνια: θα το κυνηγήσουμε».
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...