Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Formula 1: Ασχημη ημέρα για την McLaren

Μια απογοητευτική ημέρα είχε σήμερα στη Μαλαισία η McLaren αφού δεν κατάφερε να αξιοποιήσει το 1-2 στη σειρά εκκίνησης και αρκέστηκε μόνο στην τρίτη θέση του Λιούις Χάμιλτον.


Η Βρετανική ομάδα ξεκίνησε πολύ θετικά τον αγώνα, έχοντας τους δύο πιλότους της στις αντίστοιχες θέσεις, αλλά η βροχή έφερε τα πάνω-κάτω. Η διακοπή του αγώνα συνδυασμό με τα λάθη στην στρατηγική, τα προβλήματα του Χάμιλτον και την επαφή του Μπάτον με τον Καρθικέγιαν, της στοίχισαν μία δεύτερη συνεχόμενη νίκη.
«Προφανώς ήταν μία απογοητευτική ημέρα για εμάς, αλλά θα μπορούσε να είναι και πολύ χειρότερη. Πολλοί οδηγοί που θεωρούμε ότι ανήκουν στους φετινούς διεκδικητές του τίτλου, πιθανόν να μην κέρδισαν όσους βαθμούς θα ήθελαν όπως ο Τζένσον. Ηταν και για αυτόν μια άσχημη ημέρα. Και νομίζω ότι υπό αυτές τις συνθήκες, θα είναι αυστηρός με τον εαυτό του», δήλωσε το αφεντικό της ομάδας Μάρτιν Γουΐτμαρς.
Ο Λιούις Χάμιλτον διασώθηκε με την τρίτη θέση που κατέλαβε για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα. Ο Βρετανός αν και προηγούνταν στον αγώνα μέχρι την είσοδο του Αυτοκινήτου Ασφαλείας, έχασε τη θέση στην επανεκκίνηση από καθυστέρηση στο πιστόπ που έκανε. Στη συνέχεια ο ρυθμός του δεν ήταν εφάμιλλος με τη Sauber του Πέρεθ και τη Ferrari του Αλόνσο. Οπως αποδείχθηκε είχε ένα πρόβλημα με στα φρένα. Ολα αυτά σε συνδυασμό με τη λάθος στρατηγική της McLaren να βάλει πρώτα τον Μπάτον για αλλαγή ελαστικών (από βρόχινα σε σλικ) και όχι τον ίδιο, αν και ήταν τρίτος, στοίχισαν μια καλύτερη θέση στον Βρετανό.
«Σταματήσαμε τον Λιούις την κατάλληλα στιγμή αλλά νομίζω ότι η Ferrari είχε τον Αλόνσο και τον Μάσα μαζί στα πιτς και αυτό σήμαινε ότι έπρεπε να περιμένουμε. Ετσι ο Αλόνσο πέρασε μπροστά. Ο Πέρεθ ήταν ο ταχύτερος σήμερα. Ηταν πολύ μεγάλη ημέρα για αυτόν, αλλά δεν ήταν για εμάς τόσο άσχημα. Φεύγουμε έχοντας την δεύτερη και τρίτη θέση στο πρωτάθλημα των οδηγών και είμαστε πρώτοι στους κατασκευαστές. Η χρονιά έχει πολύ δρόμο ακόμα και θα μπορούσε να ήταν πολύ χειρότερα για εμάς», τόνισε ο Γουΐτμαρς.
Ο Λιούις Χάμιλτον έδειχνε ευχαριστημένος για τους βαθμούς που αποκόμισε παρά για αυτούς που έχασε. Αλλωστε, ο Βρετανός είναι δεύτερος στην γενική κατάταξη μόλις πέντε βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Αλόνσο.
«Δεν παραπονιέμαι. Βρισκόμουν στο βάθρο των νικητών για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα, επομένως είμαι ευχαριστημένος. Νιώθω πολύ τυχερός που έμεινα μακριά από προβλήματα και τη στιγμή που οι καιρικές συνθήκες άλλαζαν συνεχώς. Πιστεύω ότι κάναμε υπέροχη δουλειά», δήλωσε ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής.
Ο Τζένσον Μπάτον αναγνώρισε ότι η επαφή του με τον Καρθικέγιαν ήταν δικό του λάθος. «Πάλευα να διατηρήσω μια θερμοκρασία στα ελαστικά μου και ήταν αποκλειστικά δικό μου το λάθος. Επεσα στα φρένα, μπλόκαρα τους πίσω τροχούς και δεν μπορούσα να επιβραδύνω το μονοθέσιο. Προσπάθησα να πάω γύρω από την στροφή, αλλά δε μπορούσα να κάνω κάτι και τον χτύπησα. Ηταν πραγματικά ένα σκληρό απόγευμα όπου χάθηκε ξαφνικά ο έλεγχος. Ολα όσα θα μπορούσαν να πάνε λάθος, πήγαν. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να γελάω. Ηταν πολύ άσχημα σήμερα», τόνισε ο Τζένσον Μπάτον.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...