Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Formula 1: Σε δύο πόλεις το GP της Αυστραλίας;

Cars wind through the infield section of the I...
(Photo credit: Wikipedia)
Είναι γνωστό ότι η οικονομική κρίση έχει αγγίξει και την Formula 1. Μπορεί οι ομάδες, όσες μπορούν τουλάχιστον, να ξοδεύουν αλόγιστα ποσά, αλλά οι οργανωτές αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Ηδη, αρκετοί έχουν ζητήσει από τον Μπέρνι Εκλεστοουν να μειωθεί το ποσό που καταβάλλουν ετησίως ώστε να φιλοξενούν ένα GP, δεχόμενοι ωστόσο την άρνηση του κατόχου των εμπορικών δικαιωμάτων της Formula 1.

Επόμενη κίνηση είναι η εναλλάξ διεξαγωγή αγώνων σε μια χώρα από δύο πίστες. Μια πολιτική που προωθεί ο Εκλεστοουν. Για παράδειγμα στην Γερμανία το αντίστοιχο GP θα μπορεί να διοργανώνεται έναν χρόνο στο Χόκενχαϊμ και έναν στο Νίρμπουργκινγκ. Το παράδειγμα αυτό φαίνεται ότι θα ακολουθηθεί και στην Ισπανία για τις πίστες σε Βαρκελώνη και Βαλένθια, αντίστοιχα.

Τη λύση αυτή εξετάζουν και οι διοργανωτές στο GP της Αυστραλίας στην πίστα του Αλμπερτ Παρκ στη Μελβούρνη με την λογική ότι έτσι «ελαφρύνουν» τους φορολογούμενους της πολιτείας Βικτώρια από ένα σημαντικό βάρος. Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα εφημερίδων της Αυστραλίας, οι εναλλακτικές πόλεις που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν έναν αγώνα Formula 1 ακούγεται ότι είναι το Σίδνεϊ ή το Περθ, αντίστοιχα.

Την περίπτωση αυτή αρνήθηκε ο πρωθυπουργός της πολιτείας της Δυτικής Αυστραλίας, πρωτεύουσα της οποίας είναι το Περθ. Ο Κόλιν Μπαρνέτ είπε χαρακτηριστικά ότι η Formula 1 είναι μια εξαιρετική διοργάνωση αλλά η Δυτική Αυστραλία δεν θα κάνει κάποια προσφορά.

Εκπρόσωπος ωστόσο του πρωθυπουργού της Βικτώρια δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αυτό.

«Εχουμε τον αγώνα μέχρι το 2015 στη σημερινή του μορφή. Οι διαπραγματεύσεις από εκεί και μετά θα επικεντρωθούν στην αξία των χρημάτων για την οικονομία της Βικτώρια».
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...