Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Formula 1: Ο αγώνας στο Μπαχρέιν θα γίνει

Πολύ λόγος έχει γίνει για την διεξαγωγή ή όχι του επικείμενου αγώνα στο Μπαχρέιν. Οι κοινωνικές αναταραχές στην ευρύτερη περιοχή έχουν δημιουργήσει δυσπιστία σχετικά με την ασφάλεια του GP και του κόσμου της Formula 1.

Αυτή την αβεβαιότητα έσπευσαν να ξεκαθαρίσουν τα κορυφαία στελέχη της Formula 1.

Σε επίσημο γεύμα που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο και διοργανώθηκε από τους εκπροσώπους της πίστας και τον πρεσβευτή του Μπαχρέιν στη Βρετανία, συμμετείχαν ο Μπέρνι Εκλεστοουν, εκπρόσωποι των ομάδων, της Pirelli αλλά και της FIA. Εκεί υπήρξε σαφή διαβεβαίωση ότι το GP θα διεξαχθεί κανονικά, σε μια προσπάθεια υποστήριξης του συγκεκριμένου αγώνα. Ο Μπέρνι Εκλεσττοουν συγκεκριμένα χαρακτήρισε «ανοησίες» όλα όσα ακούγονται περί αναβολής του. «Ο κόσμος λέει διάφορα που δεν καταλαβαίνω. Ερχονται κα μου λένε, δεν πρόκειται να γίνει ο αγώνας. Κι όταν τους ρωτώ, πώς το μάθατε, μου απαντούν, το γνωρίζουμε γιατί το είδαμε, το διαβάσαμε ή το ακούσαμε ή κάτι τέτοιο. Όλα αυτά είναι ανοησίες», δήλωσε ο 81χρονος Βρετανός.
Πέρυσι ο αγώνας λόγω των κοινωνικών αναταραχών και της ρευστής κατάστασης στην περιοχή είχε αρχικά μεταφερθεί για αργότερα και στη συνέχει αναβληθεί. Παρά το γεγονός ότι τα δεδομένα δεν έχουν βελτιωθεί και ότι από τον περασμένο Ιούνιο υπάρχουν ήδη 33 θύματα από τις αναταραχές, ο διαχειριστής των εμπορικών δικαιωμάτων της Formula 1 ήταν απόλυτος από την αρχή ότι ο αγώνας φέτος θα διεξαχθεί κανονικά.
Για το θέμα της ασφάλειας που ταλανίζει τους εκπροσώπους των ομάδων και ήταν η αιτία εκδήλωσης σημαντικών αντιδράσεων για την διοργάνωση του GP, ο Εκλεστοουν ξεκαθάρισε ότι τα μέτρα θα είναι ιδιαίτερα αυξημένα κατά την διάρκεια του αγώνα.
«Είμαι απολύτως σίγουρος πως ότι χρειάζεται να γίνει, θα γίνει. Δεν μας απασχολούσε η ασφάλεια στο παρελθόν και δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει να μας απασχολεί τώρα».
Ο πρόεδρος της πίστας του Μπαχρέιν, Ζάγιεντ Αλαζαγιάνι σε ερώτηση για τον αν τα κρούσματα βίας που εκδηλώνονται στην περιοχή θα μπορούσαν να αμαυρώσουν τον αγώνα τόνισε: «Με έχουν ληστέψει δύο φορές στη Νέα Υόρκη αλλά εξακολουθώ να πηγαίνω. Ο αδελφός μου έπεσε θύμα ληστείας έξω από τα Χάροντς. Κάποιος τον απείλησε με ένα μαχαίρι και του πήρε το ρολόι. Ερχεται όμως στο Λονδίνο 10 φορές τον χρόνο. Αυτά τα περιστατικά μπορούν να συμβούν παντού», τόνισε ενώ σε ερώτηση για το αν αναμένουν πιο σοβαρές επιθέσεις υποστήριξε: «Δεν πιστεύω ότι θα συμβούν. Δεν έχουμε τέτοια περιστατικά στο Μπαχρέιν. Δεν έχουν γίνει επιθέσεις σε ξένους. Ισως να αναφέρεστε σε έναν Βρετανό που του έκοψαν τα δάχτυλα, αλλά αυτό ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό».
Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο αγώνας αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αθλητικά και όχι μόνο γεγονότα που φιλοξενεί η συγκεκριμένη χώρα. Για την διεξαγωγή του έχει επενδυθεί σημαντικά κεφάλαια ενώ παράλληλα τα έσοδα είναι αρκετά μεγάλα. Όπως μάλιστα έγινε γνωστό η διεξαγωγή του έχει άμεση συνεισφορά ύψους 220 εκατ. δολαρίων και άμεση περίπου 400-500 εκατ. δολαρίων στην τοπική οικονομία.
Σε ό,τι αφορά πάντως τις ομάδες και τις αντιδράσεις τους για τη μετάβαση και διεξαγωγή του GP φαίνεται πως κάμφθηκαν, αφού υπήρξαν οι κατάλληλες διαβεβαιώσεις από τη FIA.
«Το Μπαχρέιν βρίσκεται το πρόγραμμα. Η FIA προφανώς παρακολουθούσε πολύ στενά και ενημερωνόταν για την κατάσταση. Όταν συμμετέχεις σε ένα πρωτάθλημα από την αρχή της χρονιάς, συμμετέχεις για να τρέξεις σε όλους τους αγώνες. Ανέκαθεν μας είχαν συμπεριφερθεί πολύ καλά στο Μπαχρέιν, για αυτό θα πάμε εκεί και θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να έχουμε έναν ωραίο αγώνα. Εχουμε τη διαβεβαίωση της FIA και θα πρέπει να εμπιστευτούμε την κρίση της. Το προσωπικό ασφαλείας είναι ένα θέμα που είναι πολύ σημαντικό για εμάς, αλλά πιστεύω ότι οι κατάλληλες προφυλάξεις θα έχουν ήδη ληφθεί», τόνισε ο Κρίστιαν Χόρνερ, επικεφαλής της Red Bull κι ένας εκ των εκπροσώπων των ομάδων που παρέστησαν στο γεύμα.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...