Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Formula 1: Σε πελάγη ευτυχίας ο Γκροσεάν

Ως όνειρο που έγινε πραγματικότητα χαρακτήρισε την τρίτη θέση που κατέλαβε στις κατατακτήριες δοκιμές ο Ρομάν Γκροσεάν.

Αυτή είναι και η καλύτερη επίδοση του Γάλλου πιλότου που ανέβασε τη Lotus στην υψηλότερη θέση στην εκκίνηση του αγώνα.

Η τρίτη θέση του Γκροσεάν, το οποίον υποστηρίζει αρκετά ο Ερίκ Μπουγιέ, ήταν αναπάντεχη για την ομάδα του Ενστοουν καθώς περίμενε ότι ο Κίμι Ραϊκόνεν θα ήταν αυτός που πετύχαινε σήμερα κάτι θετικό. Τελικά, ο Φινλανδός είχε μια άτυχη στιγμή κατά την πρώτη περίοδο των κατατακτήριων δοκιμών και απέτυχε να περάσει στις επόμενες, ξεκινώντας έτσι τον αγώνα από την 18η θέση.

Ο Γκροσεάν όμως κράτησε υψηλά τη Lotus, την οποία περίμεναν αρκετοί ότι θα έκανε την έκπληξη. Η σημερινή επίδοση του Γάλλου σηματοδότησε την επιτυχημένη επιστροφή του στην ομάδα μετά το 2009 και αποτέλεσε την απάντησή του προς τη Lotus (πρώην Renault) όταν τον «έδιωξε» μετά από επτά GP τότε.

«Σήμερα μοιάζει να έγινε το όνειρο μου πραγματικότητα. Γνώρισα την πίστα σε στεγνό μόλις σήμερα το πρωΐ και δεν ήξερα τί να περιμένω. Οταν άκουσα την ενδοεπικοινωνία τη θέση μου δεν μπορούσα να το πιστέψω. Η τρίτη θέση δείχνει μόνο ένα πράγμα: Οτι πρέπει να πιστεύεις στα όνειρα σου και να επιμένεις σε αυτά και ό,τι γίνει.

Πολύ λίγοι άνθρωποι είχαν εμπιστοσύνη προς το άτομο μου μετά την πρώτη μου προσπάθεια στη F1. Ολοι όμως δουλέψαμε πολύ σκληρά για να ξεκινήσουμε μία νέα περιπέτεια. Είμαι πολύ χαρούμενος που είχα αυτή την εξαιρετική απόδοση ακριβώς από την αρχή της χρονιάς. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω την ομάδα που σχεδίασαν ένα τόσο όμορφο, προσεγμένο και γρήγορο μονοθέσιο. Δεν θα παρασυρθώ διότι όπως λέγεται, δεν κερδίζεις κανέναν βαθμό το Σάββατο. Ολοι γνωρίζουμε ότι η Μελβούρνη μπορεί να γίνει ένας πολύ επικίνδυνος αγώνας. Ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι όλη την χρονιά, η οποία στο τέλος θα είναι μια ωραία ιστορία», δήλωσε ενθουσιασμένος ο Ρομάν Γκροσεάν.
Η αλήθεια είναι ότι φέτος του δόθηκε από τον Μπουγιέ μία δεύτερη ευκαιρία, την οποία όπως φαίνεται, εκμεταλλεύεται και αξιοποιεί.

Κίμι Ραικόνεν: Λάθος συνεννόηση

Αλλιώς περίμενε ο Κίμι Ραϊκόνεν ότι θα εξελιχθεί η σημερινή ημέρα και τελικά αλλιώς ολοκληρώθηκε. Στην ουσία ήρθαν τα πάνω-κάτω για τον Φινλανδό που βλέπει την πολύβουη επιστροφή του στην F1 να σηματοδοτείται από αποτυχία. Δε θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αλλιώς η 18η θέση στις κατατακτήριες δοκιμές, τη στιγμή μάλιστα που η Lotus έχει μεγάλες προσδοκίες από αυτόν.
Μία λάθος εκτίμηση χρόνου του στοίχισε την τελευταία του προσπάθεια, κατά την οποία ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής θεωρούσε ότι θα έπαιρνε το εισιτήριο για την δεύτερη περίοδο των κατατακτήριων δοκιμών. Χωρίς τη μαλακή γόμα, την οποία προτίμησαν οι περισσότεροι, ο Φινλανδός θεώρησε ότι στην πρώτη περίοδο και ενώ βρισκόταν στην πίστα, ότι θα είχε χρόνο για έναν ακόμη γύρο. Ετσι σταμάτησε, ελάττωσε ταχύτητα ώστε να προετοιμαστεί για τον τελευταίο του, όπως θεωρούσε, γύρο. Δεν πρόλαβε όμως αφού ολοκληρώθηκε η διαδικασία και έτσι έμεινε 18ος.
«Είχαμε πολύ καλή ταχύτητα και ανοιγόμουν για τη στροφή 12. Θεωρούσαμε ότι θα είχαμε έναν ακόμη γύρο και για αυτό τον λόγο ελάττωσα ταχύτητα. Ισως αν συνέχιζα θα ήμασταν αρκετά γρήγοροι και θα συνεχίζαμε (σ.σ. στη δεύτερη περίοδο). Υποτίθεται ότι θα είχα έναν ακόμη γύρο και ανέπτυξα ταχύτητα στην τελευταία στροφή όταν οι κόκκινες σημαίες βγήκαν. Ηταν πολύ κοντά, αλλά έχασα τον τελευταίο μου γύρο», δήλωσε ο Ραϊκόνεν.
Οταν ρωτήθηκε από ποιόν θα έπρεπε να ενημερωθεί για την έλλειψη χρόνο τόνισε από τους συνεργάτες του στο pit wall. Ανέφερε ωστόσο ότι ό,τι έγινε-έγινε και πως πλέον κοιτάει μπροστά.
«Πιθανόν οι άνθρωποι στο Pit wall, αλλά για κάποιον λόγο δεν το πρόσεξαν. Είναι πολλά πράγματα που πήγαν λίγο λάθος και καταλήξαμε σε αυτή την θέση. Δεν υπάρχει λόγος να κατηγορούμε κάποιον. Ο,τι έγινε-έγινε και τώρα θα χρειαστεί να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε στην παρούσα κατάσταση».
Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2007 όταν ρωτήθηκε σχετικά με το σύστημα διεύθυνσης της Ε20 και κατά πόσον ευθύνεται για τη σημερινή του θέση, υπογράμμισε ότι δεν έχει καμία σχέση με το αποτέλεσμα στις κατατακτήριες.
«Δεν είναι τέλειο, όπως θα έπρεπε. Είναι το ίδιο με τις δοκιμές, άρα δε με επηρεάζει. Δεν είναι αυτός ο λόγος που τα πήγαμε χάλια, η αιτία ήταν αυτή που σας είπα. Είχα ένα θέμα με τη θέση που ήταν σε λάθος σημείο, αλλά το διορθώσαμε κι αυτό. Δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα».
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...