Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Formula 1: Ιδού η νέα Marussia

Νέο μονοθέσιο, νέα φιλοσοφία, αυτό είναι το σλόγκαν της Marussia κατά την παρουσίαση του νέου της μονοθέσιου στην πίστα του Σίλβερστοουν.

Η MR01 πάτησε για πρώτη φορά πίστα για λόγους διαφημιστικούς καθώς είχε αποτύχει την προηγούμενη εβδομάδα να περάσει τα υποχρεωτικά crash τεστ της FIA και έτσι δε συμμετείχε μαζί με τις υπόλοιπες ομάδες στις τελευταίες δοκιμές πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος, στην Βαρκελώνη.

Το νέο μονοθέσιο έχει δανειστεί πολύ λίγα εξαρτήματα από την πρoκάτοχό του, MVR-02. Για την κατασκευή του το σχεδιαστικό τμήμα με επικεφαλή τον Πατ Σίμοντς, επαναξιολόγησε τον τρόπο που η ομάδα σχεδίαζε τα μονοθέσια της. Στόχος ήταν να διορθωθούν οι βασικές αεροδυναμικές ελλείψεις και να επιτευχθεί μεγαλύτερη δυνατή εξοικονόμηση βάρους.

Η συνεργασία της Marussia σε τεχνικό επίπεδο με την McLaren Applied Technologies τον Ιούλιο του 2011 άσκησε μεγάλη επιρροή στην όλη διαδικασία. Αυτό φαίνεται και εξωτερικά καθώς η MR01 δεν φέρει το «σκαλοπάτι» στο ρύγχος, ακολουθώντας το παράδειγμα της McLaren Mercedes.

«Είμαστε όλοι πολύ ευχαριστημένοι που θα δοκιμάσουμε για πρώτη φορά τη νέα MR01. Ηταν μια μακρά και απογοητευτική αναμονή για όλους στην ομάδα αλλά πλέον μπορούμε στην κυριολεξία να επιστρέψουμε στην πίστα και να αρχίσουμε να δουλεύουμε για τον πρώτο αγώνα της χρονιάς στην Αυστραλία, το επόμενο Σαββατοκύριακο. Σήμερα είναι η πρώτη από τις δύο εκδηλώσεις για διαφημιστικούς λόγους. Επομένως όσο οι οδηγοί θα είναι σε θέση να έχουν μία πρώτη αίσθηση του μονοθέσιου, δε θα μπορούν όμως να εξάγουν πραγματικά συμπεράσματα μέχρι να ξεκινήσουν τον αγώνα με πείσμα στη Μελβούρνη. Παράλληλα, η σημερινή είναι μια σημαντική ημέρα για εμάς και θα απολαύσουμε κάθε στιγμή με το μονοθέσιο στην πίστα», δήλωσε ο Τζον Μπουθ επικεφαλής της Αγγλο-ρωσικής ομάδας.

Το οδηγικό δίδυμο της Marussia θα είναι ο Τίμο Γκλοκ και ο Τσαρλς Πικ οι οποίοι αυτές τις δύο ημέρες στο Σίλβερστοουν θα δοκιμάζουν (για διαφημιστικούς λόγους) τη νέα MR01 με ελαστικά επίδειξης.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...