Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

H BMW στα MotoGP;

Garry McCoy riding the Ilmor X3 MotoGP race bi...
(Photo credit: Wikipedia)
Η BMW δεν αποκλείει τη συμμετοχή της στα MotoGP μέσα στα επόμενα χρόνια.

Αυτό τουλάχιστον άφησε να εννοηθεί ο πρόεδρος της BMW Motorrad Hendrik von Kuenheim στο επίσημο website του Παγκοσμίου πρωταθλήματος κατά την διάρκεια εκδήλωσης της Γερμανικής εταιρείας.

Προς το παρόν η μόνη επαφή της BMW με το θεσμό είναι οι κινητήρες που παρέχει στη CRT ομάδα Forward Racing, η οποία φέρει πλαίσιο από τη Suter. Μάλιστα η μικρή αυτή ενασχόληση της ίσως της δώσει μια μικρή γεύση και την βοηθήσει παράλληλα να αξιολογήσει τη συμμετοχή της στο συγκεκριμένο Παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Η Γερμανική εταιρεία συμμετέχει ήδη στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Superbike και στόχος της είναι να κατακτήσει τον τίτλο. Όπως δήλωσε ο κ. von Kuenheim όταν επιτευχθεί αυτό, τότε υπάρχει η προοπτική συμμετοχής και στα MotoGP.

«Δεν κερδίσαμε ακόμα τα Superbikes. Μόλις το καταφέρουμε τότε θα κινηθούμε για άλλα μεγαλύτερα πράγματα. Τα MotoGP είναι οι αγώνες μοτοσικλέτας με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση στον κόσμο. Δίπλα στην F1 που είναι το σημείο αναφοράς στους αγώνες αυτοκινήτων. Αν ωστόσο παρατηρήσει κάποιος επιμέρους τους αγώνες και τον αριθμό των θεατών, όπως στη Χερέθ ή στο Ασεν, δεν υπάρχει αγώνας της F1 στον κόσμο που να προσεγγίζει τον αριθμό των θεατών. Για αυτό είναι ένα σαφές βήμα για εμάς και θα χρειαστεί να το σκεφτούμε. Είναι ένα σημαντικό βήμα».

Ο πρόεδρος της BMW Motorrad τόνισε ότι οι νέοι κανονισμοί του Παγκοσμίου πρωταθλήματος το κάνουν ακόμη πιο ενδιαφέρον για την Γερμανική εταιρεία.

«Με τους νέους όρους και κανονισμούς που ισχύουν από φέτος, ο κινητήρας μας πιθανόν να ταιριάζει αρκετά στα MotοGP. Η συμμετοχή όμως είναι ακριβή και αυτό θα πρέπει να το σκεφτούμε».
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...