Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Formula 1: Τα σχέδια της Ferrari για τη Μαλαισία

Αμυντική στρατηγική θα ακολουθήσει η Ferrari στο GP της Μαλαισίας, δεύτερο αγώνα της χρονιάς που θα διεξαχθεί το επερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Αυτό τουλάχιστον ισχυρίστηκε ο Φερνάντο Αλόνσο υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι κι αυτός ο αγώνας αναμένεται να είναι δύσκολος για την Scuderia.

Όπως άλλωστε είχε αναφέρει ο Ισπανός πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής μετά την πρεμιέρα του πρωταθλήματος στην Αυστραλία, η F2012 δεν θα φέρει αλλαγές για τον επερχόμενο αγώνα λόγω έλλειψης χρόνου.

Η Ferrari δεν θα μπορούσε να πει κανείς ότι ξεκίνησε με το… δεξί το εφετινό πρωτάθλημα αφού η μοναδική συγκομιδή της μετά την Αυστραλία ήταν οι δέκα βαθμοί της πέμπτης θέσης του Αλόνσο. Παράλληλα, το νέο μονοθέσιο της Scuderia μοιάζει να βρίσκεται ένα βήμα πιο πίσω από τον ανταγωνισμό που ακούει στα ονόματα McLaren και Red Bull.

«Στη Μαλαισία για μια ακόμη φορά θα αγωνιστούμε αμυντικά. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να κάνουμε κάτι με βάση το γεγονός ότι η F2012 πρακτικά είναι η ίδια με αυτή που τρέξαμε στην Αυστραλία. Θα πρέπει να προσπαθήσουμε να προσαρμοστούμε όσον το δυνατόν καλύτερα, γνωρίζοντας ότι δεν θα είναι εύκολο», δήλωσε ο Φερνάντο Αλόνσο διαχωρίζοντας παράλληλα τους δύο πιο σημαντικούς τομείς στους οποίους η Ferrari πρέπει να δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα. «Υπάρχουν δύο σημεία που θα πρέπει να δουλέψουμε με μεγάλη προσοχή: Να βρούμε ένα σωστό συμβιβασμό όσον αφορά στην αεροδυναμική ισορροπία και τη φθορά των ελαστικών.

Η Σεπάνγκ έχει δύο πραγματικές ευθείες, όπου, επειδή είναι πολύ μεγάλες, η έλλειψη τελικής ταχύτητας έχει μεγαλύτερη αξία από την Μελβούρνη, στην οποία οι δύο ευθείες που μπορείς να χρησιμοποιήσεις το DRS, ήταν αρκετά μικρές».

Σύμφωνα με τον Ισπανό πιλότο, ο καιρός είναι ένας παράγοντας απρόβλεπτος για αυτό τον λόγο δεν έχει εμπιστοσύνη στις προβλέψεις που υπάρχουν για το προσεχές τριήμερο. Λέγεται μάλιστα ότι το Σάββατο και την Κυριακή αναμένονται βροχές.

«Δεν υπάρχει κανένα άλλο μέρος στον κόσμο της Formula 1 όπου μπορεί τη λιακάδα να διαδεχθεί μια καταρρακτώδης βροχής μέσα σε λίγα λεπτά. Ούτε και στο Σπα δεν υπάρχει τέτοια εναλλαγή. Αυτοί που βρίσκονται στο pitwall θα πρέπει να έχουν τα μάτια ανοιχτά και να παρακολουθούν πολύ προσεκτικά το ραντάρ ώστε να είναι έτοιμοι για μια πιθανή αλλαγή στον καιρό.

Προς το παρόν, η πρόβλεψη είναι για μεγάλη πιθανότητα βροχής, τόσο στις κατατακτήριες όσο και στον αγώνα, αλλά ειλικρινά, δεν εμπιστεύομαι πολύ τις προβλέψεις. Το πιο σημαντικό είναι να αντιδράσουμε σωστά και να αρπάξουμε κάθε ευκαιρία. Για το μόνο που μπορείς να είναι απολύτως σίγουρος είναι ότι θα έχει πολύ ζέστη».

Νέο πλαίσιο για Massa

Ο Φελίπε Μάσα θέλει σίγουρα να ξεχάσει τον πρώτο αγώνα της χρονιάς στην Αυστραλία, όπου η απόδοσή του ήταν απογοητευτική. Ολο το Σαββατοκύριακο ο Βραζιλιάνος δεν είχε ρυθμό, έμοιαζε εκτός αγώνα με αποκορύφωμα την εγκατάλειψη του προς το τέλος.

Ετσι, η Ferrari αρκέστηκε μόλις στους δέκα βαθμούς του Φερνάντο Αλόνσο, συγκομιδή που θεωρείται φτωχή, τη στιγμή που φέτος θέλει να κάνει κάτι καλύτερο από την περυσινή τέταρτη θέση.

Για αυτόν τον λόγο, αποφάσισε να δώσει στον Βραζιλιάνο πιλότο νέο σασί προκειμένου να καταλάβει αν αυτό ευθυνόταν για την άσχημη απόδοσή του στην Αυστραλία.

Αυτός είναι ένας ακόμη τρόπος για να αποδείξει η Scuderia στον Μάσα ότι τον στηρίζει παρά την άσχημη εμφάνισή του στη Μελβούρνη. Το νέο σασί φέρει το νούμερο 294.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...