Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Εκκίνηση από το Περού για το Ντακάρ 2013

Το Ράλι Ντακάρ του 2013 αναμένεται να ξεκινήσει από το Περού. Αυτό ανακοινώθηκε από τους διοργανωτές του διάσημου αγώνα και θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού που θα ισχύσει κάτι τέτοιο.

Το 35ο Ντακάρ θα φιλοξενηθεί για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά στη Νότια Αμερική και αναμένεται να διεξαχθεί από τις 5 Ιανουαρίου του 2013 έως και τις 20 του ίδιου μήνα. Είναι η πρώτη φορά που ο ιστορικός αυτός αγώνας θα ξεκινήσει από την αρχή σε έρημο.

Η διαδρομή του θα έχει αφετηρία την πρωτεύουσα του Περού, Λίμα (όπου φέτος έγινε ο τερματισμός), θα διασχίζει την Αργεντινή και θα τερματίσει στο Σαντιάγκο της Χιλής για πρώτη φορά.

«Εχοντας την ίδια εμπιστοσύνη και ταπεινότητα, έχουμε ξεκινήσει το σχεδιασμό του Ντακάρ του 2013, με έμπνευση και οδηγό τον Ειρηνικό και τον ορίζοντα.

Μετά από τέσσερις διοργανώσεις στη Νότια Αμερική, με ατελείωτες ανακαλύψεις καθώς πιέζουμε ακόμη περισσότερο τα όρια, ο αγώνας προσαρμόζεται ομαλά και ανθίζει με τη μορφή που προσφέρεται από την ήπειρο.

Υπάρχει ένας νέος τρόπος αντιμετώπισης της γεωγραφίας. Τις τρεις μεγαλύτερες ισπανόφωνες χώρες στον κόσμο θα τις επισκεφθούν εκ νέου. Περού, Αργεντινή και Χιλή, σε ένα ταξίδι εξερεύνησης από τον βορρά έως το νότο, θα προσφέρουν στο Ντακάρ μια διαφορετική γωνία της επίθεσης στην ακτή του Ειρηνικού, των αμμόλοφων της Ατακάμα και της Οροσειράς των Ανδεων.

Μακριά από την διαδρομή κατά μήκος της ακτής μεταξύ Λίμα και Σαντιάγκο, η συνέχεια των δυσκολιών που σχεδιάζουμε, υπόσχεται ότι προσφέρει ένα καυτό αγωνιστικό σενάριο», δήλωσε ο διευθυντής του ράλι Ντακάρ Ετιέν Λαβίν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...