Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Formula 1: H σκληρή δουλειά απέδωσε για τον Μπάτον

Η σκληρή δουλειά κατά την διάρκεια του χειμώνα απέδωσε καρπούς σήμερα και χάρισε τη νίκη στον Τζένσον Μπάτον, σύμφωνα με δηλώσεις του Βρετανού πιλότου μετά το τέλος του αγώνα.
Από χθες οι McLaren Μercedes έμοιαζαν να έχουν καλύτερο ρυθμό και να απέχουν ελάχιστα από τον ανταγωνισμό. Αυτός ήταν και ο στόχος της ομάδας του Γουόκινγκ που βλέπει φέτος να αντιστρέφεται η κατάσταση αναφορικά με την κατάσταση που βρίσκεται η νέα P4-27. Πέρυσι η κατάσταση ήταν πολύ δύσκολη καθώς η προκάτοχό της είχε δείξει από πολύ νωρίς (στις δοκιμές) ότι υπήρχαν προβλήματα και πως χρειαζόταν αρκετή δουλειά.

Φέτος η McLaren Mercedes υπό τον φόβο επανάληψης του ίδιου επεισοδίου, προετοιμάστηκε καλύτερα, παρουσιάζοντας όπως φαίνεται μέχρι στιγμής, ένα αξιόπιστο μονοθέσιο. Ο Μπάτον υποστήριξε ότι η σημερινή του νίκη αποδεικνύει περίτρανα το πόσο σημαντική είναι η περίοδο των δοκιμών πριν την έναρξη του πρωταθλήματος. Παράλληλα, τόνισε ότι το θετικό αυτό αποτέλεσμα θα αποτελέσει κίνητρο για όλη την ομάδα να συνεχίσει τη σκληρή δουλειά που κάνει.

«Θεωρώ ότι όλοι όσοι βρισκόμαστε εδώ συμφωνούμε ότι κάθε νίκη σημαίνει πάρα πολλά. Για εμάς ως ομάδας αποδεικνύει πόσο σημαντικός ήταν ο χειμώνας. Είχαμε έναν απαιτητικό χειμώνα. Χθες στις κατατακτήριες αυτό φάνηκε επομένως είναι όμορφο να φεύγεις από εδώ με τη νίκη. Πρώτος αγώνας της καινούργιας χρονιάς, οι άνθρωποι στο Γουόκινγκ έκαναν εκπληκτική δουλειά αυτό το χειμώνα και αυτό το αποτέλεσμα σίγουρα θα τους βοηθήσει να πιέσουν ακόμη περισσότερο στις επιπλέον ώρες τα πρωΐνά», δήλωσε ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής.

Η μοναδική στιγμή που ο Βρετανός πιλότος αισθάνθηκε ένα μικρό φόβο για τη συνέχεια του αγώνα ήταν με την είσοδο του Αυτοκινήτου Ασφαλείας. Και αυτό γιατί τον απασχολούσε η θερμοκρασία στα ελαστικά του λόγω της διακοπής του αγώνα.

«Πάντα ανησυχείς, ιδίως όταν κάνει κρύο. Είναι αργά το απόγευμα, ο ήλιος δύει και είναι δύσκολο να ζεστάνεις τα ελαστικά. Αυτό είναι το τελευταίο που χρειάζεται όταν προηγείσαι μέχρι την επανεκκίνηση. Ηταν λοιπόν λίγο επικίνδυνο, αλλά ήμουν σε θέση να διατηρήσω τη θερμοκρασία στα ελαστικά μου, να περισώσω αρκετά καύσιμα – κάτι που νομίζω ήταν πολύ σημαντικό για εμάς- και έχω μια καλή επανεκκίνηση. Η ομάδα μου είπε πίεσε όσο περισσότερο μπορείς για δύο γύρους μετά την επανεκκίνηση του αγώνα για να δημιουργήσεις διαφορά. Μπόρεσα να το κάνω αυτό και ήμουν πολύ ευχαριστημένος αφού μετά όλα είχαν να κάνουν με τη διατήρηση του ελέγχου του αγώνα μέχρι το τέλος του. Ήταν μια συναρπαστική ημέρα».

Απογοητευμένος ο Χάμιλτον

Ο Λιούις Χάμιλτον ξεκίνησε με τις καλύτερες περγαμηνές στον αγώνα στην Αυστραλία αλλά τελικά έφυγε αρκετά απογοητευμένος. Αν και είχε την πολ-ποζίσιον δεν κατάφερε να κρατήσει την πρωτοπορία από την πρώτη κιόλας στροφή, αφού τον πέρασε ο teammate του Τζένσον Μπάτον.
Στη συνέχεια ήρθε η είσοδος του Αυτοκινήτου Ασφαλείας που του στοίχισε τη δεύτερη θέση, ρίχνοντας τον τρίτο. Καθόλη ωστόσο τη διάρκεια του αγώνα ο ρυθμός δεν ήταν αντίστοιχος με του συμπατριώτη του Μπάτον κάτι για το οποίο ο ίδιος δε μπορεί να δώσει μια εξήγηση, όταν ρωτήθηκε σχετικά.

«Δεν ήταν μια καλή ημέρα σήμερα. Πραγματικά δεν ξέρω. Πάλευα εκεί έξω και είχα μια πολύ άσχημη εκκίνηση, η οποία αποτέλεσε την αρχή όλων αυτών. Ηταν πραγματικά ένας σκληρός αγώνας. Συγχαρητήρια στον Τζένσον, ήταν ένας εξαιρετικός αγώνας για αυτόν. Θα ήταν υπέροχα αν είχαμε κάνει το 1-2, αλλά δυστυχώς σήμερα δεν ήταν καλή ημέρα για εμένα», δήλωσε ο Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος περιέγραψε την Τρίτη θέση στον αγώνα, ως πολύ φτωχό αποτέλεσμα. Τόνισε ωστόσο ότι θα ανασκουμπωθεί και θα παλέψει στον επόμενο αγώνα, στη Μαλαισία.
«Ολα καλά. Είναι ένα πολύ φτωχό αποτέλεσμα σε σύγκριση με τους κάποιους άλλους. Θα συγκεντρωθώ ξανά, υπάρχουν πολλοί αγώνες ακόμα. Σε αυτά τα πρωταθλήματα, όλα σχετίζονται με τη σταθερότητα και πάνω σε αυτό θα επικεντρωθώ», υπογράμμισε ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...