Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

WRC: Λύση θα βρεθεί, σύφωνα με τον Τοντ

English: Jari-Matti Latvala, winner of the Nes...
Image via Wikipedia
Aισιόδοξος ότι το θέμα του υποστηρικτή του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Ράλι θα έχει λυθεί μέχρι τον επόμενο αγώνα στη Σουηδία, δήλωσε ο πρόεδρος της FIA, Jean Tod.

Μετά την διάλυση της συμφωνίας μεταξύ της North One Sport και της FIA, ο πρώτος αγώνας του WRC, στο Μόντε Κάρλο, διεξήχθη χωρίς κάποιον υποστηρικτή και καλύφθηκε από το Eurosport.

Σε σημερινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο πρόεδρος της FIA δήλωσε ότι θα βρεθεί υποστηρικτής μέχρι τις 9 Φεβρουαρίου που θα πραγματοποιηθεί ο Σουηδικός αγώνας και ότι γίνονται σημαντικές προσπάθειες να λυθεί το ζήτημα που έχει ανακύψει.

«Δουλεύουμε για να έχουμε μια ικανοποιητική συμφωνία για το υπόλοιπο πρωτάθλημα και τα επόμενα χρόνια. Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα μπορέσουμε να βρούμε τις απαιτούμενες λύσεις πριν από το Σουηδικό Ράλι», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος της Παγκόσμιος Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου.

Θεωρεί ότι είναι πολύ σημαντικό για τη FIA να λάβει τη σωστή απόφαση στο συγκεκριμένο θέμα και πιστεύει ότι απαιτούνται πέντε χρόνια για να φτάσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα στο σημείο που πρέπει.

«Εχουμε μια εξαιρετική ευκαιρία να έχουμε ένα καλύτερο WRC και καλύτερους αγώνες ράλι. Αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί σε μια ημέρα, αλλά εάν δουλέψουμε καλά όλοι μαζί με το νέο υποστηρικτή, ο οποίος θα επιλεγεί μαζί με τους διοργανωτές των αγώνων, τους αγωνιζόμενους και τους κατασκευαστές, θα μπορούμε να επιστρέψουμε σε ένα πολύ δυνατό πρωτάθλημα. Αυτό δε θα γίνει σε έναν χρόνο, νομίζω ότι αυτό αγγίζει ένα πενταετές πρόγραμμα. Τώρα ξεκινάμε το 2012, και πραγματικά πιστεύω ότι το 2013 θα είναι το επόμενο βήμα, το 2014 θα γίνει ένα ακόμη. Είμαι αισιόδοξος ότι θα φτάσουμε εκεί που θα θέλουμε να είμαστε».

Με αφορμή την κάλυψη του ράλι Μόντε Κάρλο από το Eurosport και τις φήμες που το θέλουν να γίνεται ο επόμενος υποστηρικτής του θεσμού, ο Τοντ απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο συγχώνευσης του WRC με το IRC που ανήκει στο γνωστό αθλητικό κανάλι.

«Είναι δύο διαφορετικά θέματα. Το WRC είναι το Παγκόσμιο πρωτάθλημα της FIA και το IRC είναι ένα εμπορικό προϊόν, δεν έχει σχέση με τη FIA. Κάποια μέρη του IRC εντάσσονται στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ράλι».
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...