Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Formula 1: Δυσκολεύεται η HRT

Karun Chandhok driving for Hispania Racing at ...
Image via Wikipedia
Η Hispania Racing Team δεν θα καταφέρει για μία ακόμη χρονιά να έχει έτοιμο το μονοθέσιο της στις πρώτες χειμερινές δοκιμές των ομάδων που διεξαχθούν φέτος στην πίστα της Χερέθ, στις 7-10 Φεβρουαρίου.

Εκπρόσωπος της Ισπανικής πλέον ομάδας επιβεβαίωσε ότι υπάρχει μια «κρίσιμη καθυστέρηση» στην προετοιμασία. Ηδη, υπήρχαν φήμες ότι η HRT θα βρεθεί στο γκριντ του πρώτου αγώνα της χρονιάς με το περυσινό μονοθέσιο. Κάτι τέτοιο διαψεύστηκε κατηγορηματικά ενώ επιβεβαιώθηκε και από τον Πένδρο ντε Λα Ρόσα, οδηγό της ομάδας για το 2012, ότι το νέο μονοθέσιο θα είναι έτοιμο μέχρι τις δεύτερες επίσημες δοκιμές στην Βαρκελώνη.

Η αλήθεια, είναι ότι το νέο μονοθέσιο της Ισπανικής ομάδας πέρασε κάποια από τα υποχρεωτικά crash tests της FIA χωρίς όμως να έχει ολοκληρώσει την όλη διαδικασία.

Η καθυστέρηση στην προετοιμασία της HRT πιστώνεται μεταξύ άλλων στο νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς μετά την εξαγορά της από την Ισπανική επενδυτική εταιρεία Thesan Capital, αλλά και στο νέο αγωνιστικό διευθυντή Λουίς Πέρεθ-Σάλα που ανέλαβε καθήκοντα στις 15 Δεκεμβρίου, αντικαθιστώντας τον Κόλιν Κόλες.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που η Hispania racing Team στα ισάριθμά χρόνια παρουσίας της στη Formula 1, δεν είναι σε θέση να παρουσιάσει το νέο της μονοθέσιο στις πρώτες χειμερινές δοκιμές. Το 2010 δεν ήταν έτοιμη, ενώ πέρυσι σημαντικά μέρη του μονοθέσιου δεν παραδόθηκαν εγκαίρως, με αποτέλεσμα η Ισπανική ομάδα να φύγει νωρίτερα από την πίστα της Καταλωνίας.

Παρ’όλα αυτά, ο Πέδρο ντε Λα Ρόσα που επιστρέφει φέτος στις πίστες ως οδηγός, δηλώνει αισιόδοξος ότι το νέο μονοθέσιο θα είναι έτοιμο για τις δοκιμές στην Βαρκελώνη.

«Σχεδιάζουμε να έχουμε το μονοθέσιο έτοιμο στις δεύτερες δοκιμές που θα πραγματοποιηθούν στην Βαρκελώνη. Επιπλέον, το σχέδιο κάνει λόγο για παρουσία στις πρώτες με το περυσινό μονοθέσιο», δήλωσε ο 40χρονος πιλότος, ο οποίος όταν ρωτήθηκε για τις προσδοκίες που έχει, απάντησε: «Δε φοβάμαι να πω ότι είμαστε η πιο αργή ομάδα αυτή τη στιγμή, αλλά ελπίζω ότι θα βελτιωθούμε και θα εξελιχθούμε, ώστε να είμαστε σε θέση να πάρουμε μερικούς βαθμούς μέσα σε διάστημα δύο ετών».

Δεν ανησυχεί
O ντε Λα Ρόσα σε δηλώσεις του στο Autosport δηλώνει ήρεμος. «Γίνονται αναφορές για καθυστερήσεις, αλλά εγώ δεν το βλέπω έτσι. Πιστεύω ότι όλη η διαδικασία κατασκευής ενός μονοθέσιου ξεκίνησε πολύ καθυστερημένα και η ομάδα κάνει υπεράνθρωπη προσπάθεια για να είναι έτοιμο το νέο μονοθέσιο στην πίστα στις 21 Φεβρουαρίου.

Είμαι πολύ ήρεμος. Από την πρώτη ημέρα που υπέγραψα γνώριζα ότι πάνω-κάτω αυτό ήταν το σχέδιο. Δεν έχει αλλάξει. Αυτό αφορούσε στο να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο για δοκιμές. Ανέκαθεν ήταν καλύτερο να διανύσεις όσα περισσότερα χιλιόμετρα μπορείς. Δεν υπάρχει λοιπόν κάποια κριτική κατάσταση διότι όλα πηγαίνουν βάσει σχεδίου.

Τα πράγματα γίνονται λίγο πιο έντονα όταν τα σχέδια πρέπει να αλλάξουν διότι κάποια μέρη έχουν καθυστερήσει ή διότι υπάρχουν προβλήματα, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα. Θεωρώ ότι εάν κάνουμε δύο δοκιμές πριν από την Αυστραλία θα είμαστε μια χαρά. Υπάρχουν και μεγάλες ομάδες που έχουν επιλέξει να κάνουν το ίδιο», δήλωσε ο 40χρονος πιλότος.

Στόχος της HRT για εφέτος όπως αποκάλυψε ο ντε Λα Ρόσα, είναι να επικρατήσει των Marussia και Caterham, αντίστοιχα. Αποκάλυψε όμως ότι αυτό θα είναι ένα δύσκολο έργο.

«Πρώτα από όλα, ο ρεαλιστικός μας στόχος είναι να βελτιωνόμαστε. Να βελτιωνόμαστε αγώνα με αγώνα. Αυτό που θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι νίκη για εμάς δεν θα είναι να επικρατήσουμε σε έναν αγώνα, αλλά απλά να γινόμαστε καλύτεροι σε κάθε αγώνα. Και για αυτό χρειάζεται να είμαστε η καλύτερη νέα ομάδα που θα βρίσκεται στις 10 πρώτες.

Είναι πολύ φιλόδοξος στόχος και θα είναι πολύ μα πολύ δύσκολος διότι υπάρχουν ομάδες όπως η Caterham που έχουν σαφές πλεονέκτημα έναντι ημών. Εδώ είμαστε όμως για να θέτουμε κάποιους στόχους και να παλέψουμε για αυτούς.

Το πιο σημαντικό, μεσοπρόθεσμα, είναι να αναπτυχθούμε οργανωτικά και αυτό θα κάνει το μονοθέσιο ταχύτερο αγώνα με αγώνα», υπογράμμισε ο ντε Λα Ρόσα.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...