Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Moto GP: Επιστροφή στη δράση

Έπειτα από τέσσερις μήνες χωρίς αγωνιστική δράση, το Moto GP επιστρέφει με τον πρώτο αγώνα του πρωταθλήματος να διεξάγεται υπό το φως των προβολέων στην πίστα του Κατάρ το βράδυ της Κυριακής (23/3). Δείτε τη σύνθεση των ομάδων, τα φαβορί για τον τίτλο και το καλεντάρι της νέας σεζόν.


Το Moto GP επιστρέφει μετά από 4 μήνες με τον πρώτο αγώνα του νέου πρωταθλήματος να διεξάγεται στο Κατάρ την Κυριακή (23/3) και τις ομάδες και τους αναβάτες να είναι έτοιμοι να δώσουν μάχες σώμα με σώμα στα grid.


Η σημαντικότερη αλλαγή στα ρόστερ αφορά τη μετακίνηση του Καλ Κράτσλοου στην Ducati αντί του Νίκι Χέιντεν. Από την πλευρά του ο Μπεν Σπις αναγκάστηκε να ανακοινώσει την αποχώρησή του από τους αγώνες μοτοσικλέτας σε ηλικία μόλις 29 χρόνων εξαιτίας των επίμονων τραυματισμών του. Ως εκ τούτου δεν θα εμφανιστεί στα grid, προκειμένου να αφοσιωθεί στην εξέλιξη της μοτοσικλέτας της Suzuki που θα επιστρέψει στο Moto GP το 2015.

Από εφέτος στη μεγάλη κατηγορία θα μετέχει και ο Πολ Εσπαργκαρό, ο οποίος θα διασταυρώσει τα ξίφη του με τον αδερφό του Αλέιτς, ο οποίος ήταν πολύ εντυπωσιακός στις χειμερινές δοκιμές και πρώτος στους τρεις γύρους των ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix του Κατάρ.


Μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος παραμένει ο Μαρκ Μάρκες παρά το σοβαρό τραυματισμό που υπέστη στο πόδι του πριν από περίπου ένα μήνα, ενώ ανάμεσα στους διεκδικητές του τίτλου βρίσκεται για μία ακόμη χρονιά ο Ντάνι Πεδρόσα, με την πίεση να είναι μεγαλύτερη εφέτος, καθώς το συμβόλαιό του με τη Repsol Honda λήγει στο τέλος της σεζόν.

Ο Χόρχε Λορένθο είναι έτοιμος να πάρει το αίμα του πίσω για την περυσινή σεζόν, στην οποία ναι μεν πέτυχε τις περισσότερες νίκες και υπερέβαλε εαυτόν, αλλά στο τέλος υπέκυψε και δεν κατάφερε να βρεθεί στην πρώτη θέση της τελικής κατάταξης, τερματίζοντας 4 βαθμούς πίσω από τον Μάρκες.

Για ένα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα θα πρέπει να συμβάλλει και ο Βαλεντίνο Ρόσι, ο οποίος φαίνεται να βρίσκεται σε καλό "φεγγάρι" αν κρίνει κανείς από τις εμφανίσεις του στις δοκιμές εξέλιξης.

Τέλος, μετά τη μετακίνησή του από την Yamaha στη Ducati, ο Καλ Κράτσλοου, ξεκινάει στην ηλικία των 28 την τέταρτη χρονιά του στο Moto GP. Η μεταγραφή του είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση των απολαβών και του στάτους του, ωστόσο με την Ducati να έχει καταφέρει μόλις 4 παρουσίες την τελευταία τριετία στο βάθρο, μετά και την αποχώρηση του Κέισι Στόνερ, ο Βρετανός θα πρέπει να παλέψει πολύ για να επαναλάβει τις δύο δεύτερες θέσεις που πανηγύρισε την περασμένη σεζόν.

Αναλυτικά οι συνθέσεις των ομάδων:
LCR Honda MotoGP

Στέφαν Μπραντλ

GO & FUN Honda Gresini

Άλβαρο Μπαουτίστα

Repsol Honda Team

Ντάνι Πεδρόσα

Μαρκ Μάρκες

Monster Yamaha Tech 3

Μπράντλεϊ Σμιθ

Πολ Εσπαργκαρό

Movistar Yamaha MotoGP

Βαλεντίνο Ρόσι

Χόρχε Λορένθο

Ducati Team

Αντρεά Ντοβιτσιόζο

Καλ Κράτσλοου

NGM Forward Racing

Κόλιν Έντουαρντς

Αλέιτς Εσπαργκαρό

Drive M7 Aspar

Χιρόσι Αογιάμα

Νίκι Χάιντεν

Avintia Racing

Έκτορ Μπαρμπερά

Μάικ Ντι Μέλιο

IodaRacing Project

Ντανίλο Πετρούτσι

Cardion AB Motoracing

Κάρελ Άμπραχαμ

Paul Bird Motorsport

Μπροκ Πάρκες

Pramac Racing Energy T.I. Pramac Racing

Αντρέα Ιανόνε

Γιόνι Ερνάντες

Το καλεντάρι του 2014
Η FIM ανακοίνωσε πως φέτος ομάδες και αναβάτες δεν θα ταξιδέψουν στη Βραζιλία, ενώ άλλαξε και η ημερομηνία διεξαγωγής του Grand Prix της Αραγονίας.


Αναλυτικά το καλεντάρι του πρωταθλήματος:

1. Κατάρ, 23 Μαρτίου *

2. ΗΠΑ (Όστιν), 13 Απριλίου

3. Αργεντινή, 27 Απριλίου

4. Ισπανία, 4 Μαΐου

5. Γαλλία, 18 Μαΐου

6. Ιταλία, 1 Ιουνίου

7. Καταλονία, 15 Ιουνίου

8. Ολλανδία, 28 Ιουνίου **

9. Γερμανία, 13 Ιουλίου

10. ΗΠΑ (Ινδιανάπολις), 10 Αυγούστου

11. Τσεχία, 17 Αυγούστου

12. Μεγάλη Βρετανία, 31 Αυγούστου

13. Σαν Μαρίνο, 14 Σεπτεμβρίου

14. Αραγονία, 28 Σεπτεμβρίου

15. Ιαπωνία, 12 Οκτωβρίου

16. Αυστραλία, 19 Οκτωβρίου

17. Μαλαισία, 26 Οκτωβρίου

18. Βαλένθια, 9 Νοεμβρίου

* Νυχτερινός αγώνας

** Ο αγώνας πραγματοποιείται Σάββατο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...