Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Formula 1: Προσγειωμένος ο Κίμι

Δεν έχει μεγάλες προσδοκίες ο Κίμι Ραικόνεν για το 2012. Ο Φινλανδός θεωρεί ότι τη φετινή χρονιά δεν περιμένει να βρίσκεται μεταξύ των πιλότων που θα διεκδικούν τις πρώτες θέσεις.

Αυτό τουλάχιστον υποστήριξε σε δηλώσεις του στο BBC. «Περιμένω να μάχομαι στο μεσαίο γκρουπ. Αυτό δεν είναι κάτι το δραματικό και δεν διαφέρει από την τελευταία μου χρονιά στη Ferrari».

Kimi Räikkönen at the 2008 Canadian Grand Prix.
Image via Wikipedia
Ο 32χρονος πιλότος μετά την επιστροφή του Formula 1 δείχνει προσγειωμένος χωρίς να επιθυμεί να δημιουργήσει άμεσα ελπίδες στη Lotus για νίκες και τίτλους. Βέβαια, όπως τόνισε ο στόχος εξακολουθεί να είναι ένα πρωτάθλημα αλλά αυτή η προοπτική δεν του έχει γίνει έμμονη ιδέα. «Βέβαια το πρωτάθλημα είναι ένας στόχος. Είναι λογικό να το προσπαθήσεις, αλλά δεν μου έχει γίνει έμμονη ιδέα το να κατακτήσω έναν ακόμη τίτλο ή όχι».

Πριν από λίγες ημέρες ο Ραικόνεν είχε την ευκαιρία να βρεθεί μετά από δύο σχεδόν χρόνια σε πίστα χρησιμοποιώντας τη Renault R30, το μονοθέσιο του 2010. Οι εντυπώσεις μετά το πέρας της διαδικασίας αυτής ήταν θετικές τόσο για τον Φινλανδό πρώην παγκόσμιο πρωταθλητής της Formula 1 όσο και για την Lotus.

Σε ό,τι αφορά στο νέο μονοθέσιο της ομάδας του Ενστοουν, αναμένεται να το έχει στα χέρια του στην πρώτες χειμερινές δοκιμές στην πίστα της Χερέθ στις 7 Φεβρουαρίου. Οι αρχικές εντυπώσεις που θα αποκομίσει από το νέο μονοθέσιο θα του δώσουν, όπως υποστηρίζει, μια ένδειξη για το πόσο ανταγωνιστικό αναμένεται να είναι.

«γενικά αν το μονοθέσιο έχει καλή αίσθηση από την αρχή, συνήθως είσαι ανταγωνιστικός (για όλη την χρονιά). Οι αγώνες δε νομίζω ότι διαφέρουν και πολύ (σ.σ. από το 2009). Ο Φέτελ ακόμη και τότε ήταν δυνατός. Δεν έχω ακόμη δοκιμάσει το DRS ή το KERS, αφού οδήγησα το μονοθέσιο του 2010. Στην ουσία, όμως πρόκειται μόνο για ένα με δύο κουμπιά που πατάς», δήλωσε ο Ραικόνεν.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...