Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

MotoGP: Παρουσίαση της Repsol Honda

O Κέισι Στόνερ με τη νέα RC213V.
Με αφορμή τις αυριανές, πρώτες επίσημες δοκιμές των ομάδων ενόψει του νέου παγκοσμίου πρωταθλήματος η Respol Honda παρουσίασε τη νέα της μοτοσικλέτα RC213V.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Κουάλα Λουμπούρ της Μαλαισίας συμμετείχαν και οι δύο αναβάτες της ομάδας, ο περυσινός παγκόσμιος πρωταθλητής Κέισι Στόνερ, και ο Ντάνι Πεντρόζα μαζί με τον εκτελεστικό αντιπρόεδρο του HRC, Σουχέι Νακαμότο.

Στόχος της Repsol Honda είναι να επαναλάβει την περυσινή, πετυχημένη χρονιά και να διατηρήσει τους τρεις παγκόσμιους τίτλους της. Οι κανονισμοί βέβαια έχουν αλλάξει κατά πολύ με κυριότερο την αύξηση των κυβισμού των μοτοσικλετών οι οποίες στα MotoGP φέτος από 800 κ.εκ. θα είναι 1.000 κ.εκ.

Στον έντονο ανταγωνισμό που κληθεί να αντιμετωπίσει η ομάδα τη φετινή χρονιά στάθηκε ο περυσινός παγκόσμιος πρωταθλητής και δύο φορές κάτοχος του τίτλου Κέισι Στόνερ. «Μετά από μία τόσο καλή χρονιά το 2011, παραμένουμε συγκεντρωμένοι και δεν περιμένουμε να βρεθούμε άμεσα στην κορυφή. Είμαι σίγουρος ότι η Honda έχει κάνει εξαιρετική δουλειά με τη νέα μοτοσικλέτα των 1.000 κ.εκ. κατά την διάρκεια του χειμερινού διαλείμματος. Ανυπομονώ να ανέβω στη μοτοσικλέτα και να δω τι μπορούμε να κάνουμε, ελπίζοντας ότι θα έχουμε και πάλι μία δυνατή αρχή. Γνωρίζουμε ότι θα έχουμε έντονο ανταγωνισμό. Η Ducati έχει καταβάλει μεγάλη προσπάθεια όπως και η Yamaha, επομένως θα είναι πολύ ενδιαφέρον να βγούμε στην πίστα και να δούμε τι έχει κάνει ο καθένας. Εντούτοις, είναι οι πρώτες ημέρες και νομίζω ότι θα χρειαστεί να περιμένουμε μέχρι τον αγώνα στο Κατάρ, προτού να μάθουμε πραγματικά τι μπορούν να κάνουν οι ανταγωνιστές μας και το πακέτο που θα έχουν για το 2012, όμως είμαστε έτοιμοι», τόνισε ο Στόνερ.

Ο έτερος αναβάτης της Repsol Honda Ντάνι Πεντρόζα δήλωσε ότι ανυπομονεί να βρεθεί στην πίστα και το σημαντικότερο στοιχείο σε αυτές τις πρώτες δοκιμές είναι η αίσθηση της μοτοσικλέτας και οι πληροφορίες που θα συγκεντρωθούν.

«Είναι όμορφο να βρίσκομαι ξανά μαζί με την ομάδα για τις πρώτες δοκιμές στη Σεπάνγκ. Πραγματικά είμαι ενθουσιασμένος που θα ανέβω στη μοτοσικλέτα ξανά μετά τις δοκιμές που κάναμε στη Βαλένθια το Νοέμβριο. Η Σεπάνγκ είναι μια καλή πίστα και έχουμε ακόμη πολλά πράγματα να ανακαλύψουμε για τη νέα μας μοτοσικλέτα. Εχει περάσει καιρός από τότε που τρέξαμε τελευταία φορά και σε αυτές τις πρώτες δοκιμές είναι πάντα πολύ σημαντικό να ανακτήσεις το ίδιο συναίσθημα, αυτές τις πρώτες αισθήσεις. Θα έχουμε τρεις μεγάλες ημέρες εδώ για να δουλέψουμε με την ομάδα και το HRC και είναι απαραίτητο να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι προκειμένου να λάβουμε σωστή πληροφόρηση για να προχωρήσουμε στις επόμενες δοκιμές. Υποθέτω ότι ο κύριος στόχος των δοκιμών θα είναι να μάθουμε τη μοτοσικλέτα και τα νέα ελαστικά της Brighestone», σημείωσε ο Ντάνι Πεντρόζα.

Ο Σουχέι Νακαμότο, εκτελεστικός αντιπρόεδρος του HRC, υπογράμμισε ότι στόχος της ομάδας είναι να είναι πιο δυνατή φέτος και να υπερασπιστεί τους τίτλους της. Αποκάλυψε επίσης ότι οι δύο αναβάτες θα έχουν στη Σεπάνγκ στη διάθεσή τους δύο μοτοσικλέτες ο καθένας. Μία ίδια με εκείνη που συμμετείχε στις δοκιμές της Βαλένθια και μία δεύτερη με ελάχιστες διαφορές στο πλαίσιο ανάλογα με τα αιτήματά τους.

«Ξεκινάμε τη νέα χρονιά το 2012 με έναν ξεκάθαρο στόχο: Να δουλέψουμε ακόμη πιο σκληρά για να υπερασπιστούμε τους τίτλους μας στα MotoGP σε αυτή τη νέα κατηγορία των 1.000 κ.εκ. Ολοκληρώσαμε την χρονιά στα 800 κ.εκ. κερδίζοντας και τους τρεις τίτλους και θα παλαίψουμε και το 2012 για να το πετύχουμε αυτό. Εμπιστευόμαστε τους αναβάτες μας Κέισι Στόνερ και Ντάνι Πεντρόζα ότι θα φέρουν σε πέρας αυτή τη μεγάλη πρόκληση και θα τους προσφέρουμε όλη την τεχνική και ανθρώπινη υποστήριξη μας.

Η RC213V είναι μία επαναστατική έκδοση της RC212V που βασίζεται στην ίδια κλίμακα. Οι μοτοσικλέτες που φέραμε εδώ στην Σεπάνγκ είναι βασικά οι ίδιες με αυτές που δοκιμάσαμε στη Βαλένθια, τον περασμένο Νοέμβριο με μερικές ίσως μικρές διαφορές. Στην ουσία, οι Κέισι και Ντάνι θα έχουν μια μοτοσικλέτα ίδια με εκείνη της Βαλένθια και μια ακόμη με μικρές διαφορές στο πλαίσιο, ανάλογα με το τι έχουμε ζητήσει», τόνισε ο κ. Νακαμότο, υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που η ομάδα επιστρέφει στη Σεπάνγκ μετά τον θάνατο του Μάρκο Σιμοντσέλι. «Αυτή είναι η πρώτη φορά που βρισκόμαστε στη Σεπάνγκ από τότε που χάσαμε τον Μάρκο Σιμοντσέλι, τον περασμένο Οκτώβριο. Την Κυριακή επισκεφθήκαμε το σημείο όπου έγινε το δυστύχημα, αφήσαμε μερικά λουλούδια και είπαμε το «τελευταίο αντίο» σε εκείνον. Πιστεύω ότι αν ξεκινήσουμε την χρονιά δυνατά θα είναι ένα είδος φόρου τιμής στο Μάρκο».
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...