Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Formula 1: Πετρόφ ή Σούτιλ στη Ferrari;

Force India driver Adrian Sutil signs autograp...
Adrian Sutil  - Image via Wikipedia
Το παζλ των οδηγών φέτος τείνει να ολοκληρωθεί με μία μόλις θέση να μένει κενή καθώς η HRT δεν έχει κάνει γνωστό το όνομα του δεύτερου πιλότου της για το 2012.

Κάποιες ομάδες επέλεξαν να διατηρήσουν το έμψυχο δυναμικό που είχαν ενώ μερικές άλλες επενδύουν σε νέο… αίμα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μερικά σημαντικά ονόματα του χώρου να κινδυνεύουν να μείνουν εκτός Formula 1 και να αρκούνται σε θέση τρίτου, αναπληρωματικού οδηγού, μόνο και μόνο για να παραμείνουν στον χώρο.

Δύο εξ αυτών είναι και οι Adrian Sutil και Βιτάλι Πετρόφ που διεκδικούν, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, τη θέση τρίτου πιλότου στη Ferrari.

Η πρόσφατη συμφωνία του Ζιλς Μπιανκί με τη Force India ως τρίτου οδηγού άφησε την Scuderia χωρίς εφεδρικό πιλότο, ο οποίος θα αντικαθιστά τους Φερνάντο Αλόνσο και Φελίπε Μάσα σε περίπτωση που ένας εκ των δύο, αδυνατεί να αγωνιστεί.

Αρχικά, δημοσιεύματα ανέφεραν ότι ο οδηγός του GP2, Νταβίντ Ριγκόν έμελλε να είναι ο διάδοχος του Μπιανκί στη Ferrari. Η Scuderia, ωστόσο ανακοίνωσε ότι επέκτεινε μεν τη συνεργασία της με τον 25χρονο οδηγό, ο οποίος όπως ανέφερε «θα ειδοποιηθεί για όλες τις αγωνιστικές και προωθητικές δραστηριότητες», χωρίς όμως να κάνει λόγο επίσημα ότι πρόκειται για τον τρίτο οδηγό της ομάδας.

Παράλληλα η Φινλανδική εφημερίδα Turun Sanomat υποστηρίζει ότι ένας εκ των Σούτιλ, Πετρόφ, αναμένεται να καλύψει τη χηρεύουσα θέση στην εταιρεία του Μαρανέλο.

Ο Πετρόφ όταν ρωτήθηκε σχετικά θέλησε να υποβαθμίσει αυτές τις φήμες δηλώνοντας: «Εάν θέλεις να πας στη Ferrari, δεν θέλεις να είναι μόνο για έναν χρόνο. Δε μπορώ να πω εάν αυτό έχει συζητηθεί ή όχι, αλλά κατά την γνώμη μου, είναι πολύ νωρίς για εμένα να πάω στη Ferrari. Ισως σε ένα με δύο χρόνια, να είναι η κατάλληλη στιγμή».

O Ρώσος πιλότος έχει ακουστεί παράλληλα ότι υπάρχει πιθανότητα να αναλάβει χρέη δοκιμαστή στη Pirelli.

Σε ό,τι αφορά στο Σούτιλ, κι εκείνος έχει μείνει χωρίς ομάδα, μετά τη μη ανανέωση της συνεργασίας του με την Force India. Επιπλέον, ο Γερμανός πιλότος κινδυνεύει με φυλάκιση ενός έτους με αναστολή, μετά τη δίκη που διεξάγεται αυτές τις ημέρες για την επίθεσή του στον Ερικ Λουξ, συνιδιοκτήτη της Lotus.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...