Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Formula 1: Αποκάλυψη της CT01

Η Caterham όπως ήταν αναμενόμενο εδώ και μερικές ημέρες άνοιξε τον χορό των παρουσιάσεων των ομάδων. Μόνο που αυτή τη φορά επεφύλαξε μία έκπληξη καθώς ναι μεν παρουσίασε πρώτη το νέο της μονοθέσιο, αλλά το έκανε μία ημέρα νωρίτερα από εκείνη που είχε αρχικά δηλώσει.

Ετσι σήμερα έδωσε στη δημοσιότητα μέσω Twitter μια φωτογραφία της CT01, του νέου μονοθεσίου που είναι και το πρώτο της ομάδας υπό τη νέα ονομασία. Η ομάδα του Τόνι Φερνάντες συμμετείχε στην Formula 1 τα δύο προηγούμενα χρόνια με την ονομασία Lotus.

Το νέο μονοθέσιο θα χρησιμοποιεί όπως και στο παρελθόν κινητήρες Renault. H CT01 δείχνει πιο επιθετική σε ό,τι αφορά στην αεροδυναμική με το πίσω μέρος να είναι χαμηλό και στενό με λεπτά και πιο κοντά sidepods. Χαρακτηριστικό στοιχείο της CT01 είναι το πλατύ ρύχγος με τις βάσεις τις εμπρός ανάρτησης να εκτείνονται πέραν της γραμμής του ρύγχους, δημιουργώντας έτσι ένα μικρό σκαλοπατάκι στο σημείο που δένουν οι αναρτήσεις στο αμάξωμα.

Το «αφεντικό» της Caterham Τόνι Φερνάντες μετά τη δημοσίευση της φωτογραφίας του νέου μονοθεσίου τόνισε ότι είναι πολύ περήφανος για την ομάδα του και η CT01 είναι η αρχή ενός νέου ονείρου. «Σε δύο χρόνια από το τίποτα χτίσαμε μία ομάδα Formula 1. Ανυπομονώ να δω τη CT01 στην Χερέθ», υπογράμμισε.

Είναι γνωστό ότι το νέο μονοθέσιο της Caterham να δώσει κανονικά το παρόν σις πρώτες χειμερινές δοκιμές στην Ισπανική πίστα που θα διεξαχθούν από τις 7-10 Φεβρουαρίου.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...