Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Formula 1: Μείωση ζητά η Βαλένθια

Bernie Ecclestone, the team principal of Brabh...
Image via Wikipedia
Η οικονομική κρίση έχει αγγίξει και την Formula 1.

Δεν είναι λίγες οι πίστες που ζητούν από τον Μπέρνι Εκλεστοουν (photo) να μειωθεί το ποσό που καταβάλλουν για την διεξαγωγή ενός GP. Μετά τη Νότια Κορέα, ήρθε και η σειρά της Βαλένθια να προσπαθήσει περικόψει ένα μέρος από την αμοιβή που πληρώνει, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της τοπικής κυβέρνησης, Αμπέρτο Φάμπρα.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, το κόστος για την διεξαγωγή του Ευρωπαϊκού GP ανέρχεται στα 25,6 εκατομμύρια δολάρια και ισχύει για δέκα έτη, μετά από συμφωνία που υπογράφηκε τον περασμένο Ιούνιο.

Η οικονομική όμως κρίση που μαστίζει την χώρα έχει ως αποτέλεσμα να απαιτούνται σημαντικές περικοπές στον προϋπολογισμό ιδίως μετά τα σκληρά μέτρα λιτότητας που εφαρμόζει η Ισπανική κυβέρνηση.

Κατά συνέπεια, η τοπική κυβέρνηση αναζητά τρόπους μείωσης του κόστους. «Αναζητούμε διάφορες εναλλακτικές που δεν αποτελούν σημαντική δαπάνη», δήλωσε ο Φάμπρα.

Η απόφαση αυτή του κυβερνήτη της Βαλένθια έχει δημιουργήσει ρήγμα μεταξύ της τοπικής κυβέρνησης και του δήμου. Και αυτό γιατί η δήμαρχος της Βαλένθια θεωρεί ότι ο αγώνας φέρνει έσοδα της τάξης των 71 εκατομμυρίων δολαρίων και ότι προσελκύει αρκετούς επισκέπτες, στοιχεία που είναι πιο σημαντικά από τα οικονομικά προβλήματα.

Όπως και να έχει, μέσα στην εβδομάδα ο Φάμπρα συναντήθηκε με τον Εκλεστοουν στο Λονδίνο για να συζητήσουν το σχετικό θέμα. Όπως αναφέρθηκε, υπάρχει θέληση για διαπραγμάτευση και θα ακολουθήσουν κι άλλες συναντήσεις.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...