Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

MotoGP: Ο Λορένθο δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στον Ρόσι

Ο Χόρχε Λορένθο κάλεσε τον κόσμο του MotoGP να μην ξεγράψει τόσο γρήγορα τον Βαλεντίνο Ρόσι.

Ο πρώην teammate του «γιατρού» πιστεύει ότι ο Ιταλός αναβάτης είναι ικανός να επιστρέψει στην κορυφή του αθλήματος.

Η φυγή του Ρόσι από την Yamaha και η συμφωνία του με την Ducati ήταν η σημαντικότερη περυσινή μεταγραφή. Δεν είχε όμως τα αναμενόμενα αποτελέσματα καθώς το 2011 ήταν μία από τις δυσκολότερες χρονιές για εκείνον. Και αυτό γιατί αντιμετώπισε πολλά προβλήματα με το στήσιμο της μοτοσικλέτας του, γεγονός που τον άφησε εκτός συναγωνισμού. Δεν ήταν τυχαίο το γεγονός ότι καθ’όλη την χρονιά δεν κατέκτησε ούτε μια νίκη και αρκέστηκε σε μία μόνο τρίτη θέση ενώ ήταν έβδομος στην γενική κατάταξη.

Εντούτοις, ο Χόρχε Λορένθο που έτρεχε μαζί τον Ρόσι στην Yamaha την περίοδο 2008-2010, θεωρεί ότι η καριέρα του Ιταλού δεν έχει πάρει την κατιούσα. Σε δηλώσεις του στην Gazzetta dello Sport κρίνει ότι το ταλέντο του επτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή δεν έχει χαθεί. Απλά δικαιολογεί την άσχημη περυσινή πορεία ως αποτέλεσμα του έντονου ανταγωνισμού στο άθλημα, γεγονός που ενισχύεται και από τη «δύσκολη» μοτοσικλέτα που είχε στα χέρια του ο Ιταλός αναβάτης.

«Σήμερα στα MotoGP υπάρχουν πολύ δυνατοί αναβάτες. Για να κερδίσεις πρέπει να έχεις πολύ καλή αίσθηση της μοτοσικλέτας σου», δήλωσε ο Λορένθο.

Όπως φάνηκε πέρυσι η Ducati αδυνατούσε να ακολουθήσει τις Honda και Yamaha αντίστοιχα, στο πρωτάθλημα, αλλά σύμφωνα με τον 25χρονο Ισπανό, η Ιταλική ομάδα θα μπορούσε να επιστρέψει στη διεκδίκηση του τίτλου, αν και θα έχει δύσκολο έργο.

«Αυτό είναι κάτι το άγνωστο. Δεν θα είναι εύκολο να φτάσει τις Yamaha και Honda, αλλά η Ducati τις έχει κερδίσει στο παρελθόν. Είναι ένα μικρό εργοστάσιο που όμως διαθέτει αρκετή τεχνολογία και ένα πολύ μεγάλο αναβάτη, τον Βαλεντίνο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...