Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Formula 1: Δε φοβάται η Mercedes

Mercedes-Benz Motorsport Vice President Norber...
Image via Wikipedia
Σίγουρη με την επιλογή της να μην παραστεί στις πρώτες χειμερινές δοκιμές στη Χερέθ είναι η Mercedes.

Όπως είχε ανακοινώσει πέρυσι, η ομάδα του Μπράκλεϊ αναμένεται να κάνει τους πρώτους γύρους με το νέο της μονοθέσιο στις δεύτερες δοκιμές που θα πραγματοποιηθούν στην Βαρκελώνη.

Είναι η μοναδική από τις λεγόμενες «μεγάλες» ομάδες του παγκοσμίου πρωταθλήματος που θα ακολουθήσει αυτή την πολιτική. Σύμφωνα με δημοσιεύματα όμως αποκτά αυτομάτως σημαντικό μειονέκτημα σε σχέση με τους αντιπάλους της που θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τα νέα του μονοθέσια στην Χερέθ και να έχουν έτσι περισσότερο χρόνο να διορθώσουν τυχόν ατέλειες.

Κατά συνέπεια από τις 12 ημέρες που οι ομάδες θα έχουν στη διάθεσή τους για δοκιμές πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, η Mercedes αυτομάτως χάνει τις τέσσερις πρώτες. Αυτό όμως δεν δείχνει να απασχολεί καθόλου τα στελέχη της Γερμανικής εταιρείας και ιδιαίτερα των αντιπρόεδρο της Mercedes-Benz Motorsport, Νόρμπερτ Χάουγκ,(ΦΩΤΟ) ο οποίος δηλώνει αισιόδοξος με το σχέδιο που ακολουθείται.

Ειδικότερα, αναφέρει ότι σκοπός είναι να δοκιμαστεί το σωστό μονοθέσιο, το οποίο θα έχει τελειοποιηθεί σε κάθε λεπτομέρεια. «Εάν έχεις ένα χρονοδιάγραμμα μισής χρονιάς για να εξελίξεις ένα μονοθέσιο, τότε και οι δέκα ημέρες θα μπορούν να έχουν ζωτική σημασία. Αυτή ήταν η απόφασή μας. Θέλουμε να δοκιμάσουμε το σωστό μονοθέσιο που θα έχει ολοκληρωθεί από κάθε λεπτομέρεια. Για αυτό τον λόγο θέλαμε περισσότερο χρόνο.

Είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι ήταν μία πολύ συνειδητή απόφαση. Γνωρίζω ότι όλες οι υπόλοιπες ομάδες θα είναι εκεί (σ.σ. στη Χερέθ) με τα μονοθέσια τους, αλλά αυτό δεν είναι κάτι το ασυνήθιστο. Κάποιες άλλες που βρίσκονται στην διαδικασία να προλάβουν, αποφάσισαν να συμμετάσχουν στις δεύτερες δοκιμές, επομένως αυτό δεν είναι κάτι το καινούργιο.

Εκτιμάμε πλήρως ότι όλες οι υπόλοιπες ομάδες έχουν διαφορετικό σχεδιασμό και είναι έτοιμες για τις πρώτες δοκιμές. Εμείς ωστόσο δεν έχουμε καθυστερήσει, απλά ακολουθούμε τη δική μας διαδικασία και στη συνέχεια θα δούμε τι συμπέρασμα θα βγει από αυτήν», δήλωσε στο Autosport ο Νόρμπερτ Χάουγκ.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...