Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

F1: «Μύδρους» εξαπέλυσε ο Φερνάντο Αλόνσο

Πέταξε το γάντι στην Red Bull, αφήνοντας αιχμές για τον τρόπο που λειτουργεί η Αυστριακή ομάδα


Στον απόηχο του Ιαπωνικού γκραν πρι, ο Ισπανός πιλότος της Ferrari καυτηρίασε την στάση της Red Bull, για την αδικία που έπραξε εις βάρος του Μαρκ Γουέμπερ στερώντας του την νίκη!

«θα ήταν ωραίο να επανέλθουμε στις παλιές καλές μέρες της Ferrari που ήμασταν στην πρώτη και δεύτερη θέση και η ομάδα αποφάσιζε ποιος θα κερδίσει. Όχι όπως στη Red Bull που ρυθμίζουν τα πράγματα κάνοντας με το ένα μονοθέσιο τρία pit stop και με το άλλο δυο. Έτσι η ζωή είναι πολύ εύκολη».

Η εν λόγω δήλωση του Αλόνσο προκάλεσε αναστάτωση όπως ήταν φυσικό στην συνέντευξη τύπου, μετά την λήξη του Ιαπωνικού γκραν πρι και έδειξε τι ακριβώς έγινε στον αγώνα.

Όπως άφησε να εννοηθεί ο Ισπανός, σύμφωνα με την στρατηγική της Red bull, o Γουέμπερ (εκκινούσε από την pole) υποχρεώθηκε να κάνει 3 Pit stop, ένα παραπάνω από τον ομόσταυλό του, Σεμπαστιάν Φέτελ, στον 42ο γύρο και ενώ απέμεναν ακόμη 11 γύροι για το πέσιμο της καρό σημαίας, με σκοπό ο Γερμανός να αρπάξει την νίκη. O Ισπανός, που άφησε αιχμές για την στρατηγική της Red Bull, ώστε να βοηθήσει τόσο προκλητικά τον Φέτελ, είχε να κάνει και για έναν ακόμη λόγω. Ότι στην Αυστριακή ομάδα δεν ήθελαν να εκτεθούν μέσω του team radio, δίνοντας  εντολή στο Γουέμπερ να αφήσει τον Γερμανό να κερδίσει τον αγώνα και αυτός ν’ αρνηθεί. Γι’ αυτό του έδωσαν εντολή να κάνει ένα pit stop παραπάνω.

Αντίθετη άποψη όμως είχε ο αγωνιστικός διευθυντής της Red Bull, Κρίστιαν Χόρνερ, που δήλωσε πως η αδυναμία του Γουέμπερ να περάσει τον Ρομαϊν Γκροζάν, του κόστισε την ευκαιρία της νίκης : «Επιλέξαμε διαφορετικές στρατηγικές για τους οδηγούς μας, με τρία pit stop για τον Μαρκ και δύο για τον Σεμπάστιαν, επιλογή βασισμένη στις εκτιμήσεις για την αντοχή των ελαστικών στα δύο μονοθέσια. Το μικρό πρώτο μέρος καθόρισε τη στρατηγική του Μαρκ. Aξιολογήσαμε πως ήταν καλύτερα γι’ αυτόν να επιτεθεί για να περάσει το Γκροζάν».

Eντύπωση πάντως προκαλεί η αντίδραση του Μαρκ Γουέμπερ, που απέφυγε με τρόπο να ρίξει λάδι στην φωτιά λέγοντας διπλωματικά: «Ο Σεμπάστιαν είχε διαφορετική στρατηγική από εμένα αλλά στο τέλος, το αποτέλεσμα της ήταν παρόμοιο. Έκανα ότι καλύτερο μπορούσα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...