Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Ferrari: Ο Μάσα θα είναι χρήσιμος στη νέα του ομάδα!

Ο 32χρονος Βραζιλιάνος που ολοκληρώνει φέτος 8 χρόνια συμμετοχής στη F1 με τα χρώματα της Ferrari, βρίσκεται σε αναζήτηση ομάδας για το 2014 καθότι η συνεργασία του με την Ιταλική ομάδα δε θα ανανεωθεί.


 Όπως ίσως ήδη γνωρίζετε στη θέση του θα αγωνίζεται ο Κίμι Ράικονεν μαζί με το Φερνάντο Αλόνσο αποτελούν το πρώτο δίδυμο πρωταθλητών για την Ιταλική ομάδα από τη δεκαετία του 1950 και τους Ασκάρι – Φαρίνα. 

Ο Μάσα προτού βρεθεί στη Ferrari, το 2006 αντικαθιστώντας το συμπατριώτη του Ρούμπενς Μπαρικέλο, αγωνίζονταν για δυο χρόνια με τη Sauber. Κατά την προσωπική μας άποψη δεν αποκλείεται να βρεθεί ξανά εκεί, αν και ο ίδιος στοχεύει στη θέση που άφησε στη Lotus ο Ράικονεν. Το ίδιο όμως θέλει και ο Νίκο Χούλκενμπεργκ που σήμερα οδηγεί για λογαριασμό της Sauber.

Την ίδια στιγμή στην Ελβετική ομάδα υπάρχει πίεση από την πλευρά των Ρώσων επενδυτών ώστε να καταλάβει τη μια θέση ο νεαρός – άπειρος Σεργκέι Σιρότκιν. Αν συμβεί αυτό και με δεδομένες τις μεγάλες αλλαγές στους τεχνικούς κανονισμούς θα χρειαστεί δίπλα του έναν έμπειρο οδηγό όπως ο Μάσα.

Μιλώντας για τον Βραζιλιάνο που έχει κερδίσει 11 αγώνες για λογαριασμό της Ferrari, ο σχεδιαστής Σιμόν ντι Ρέστα τόνισε: «Ο Φελίπε είναι σπουδαίος στη συνεργασία του με την ομάδα. Η συμβολή του στη δουλειά στον προσομοιωτή, στο στήσιμο του μονοθεσίου για τον αγώνα και στις δοκιμές εξέλιξης είναι σημαντική. Όταν η ομάδα του ζητήσει μια παραχώρηση επ’ ωφελεία της είναι πάντα πρόθυμος να συνεργαστεί».

Ο Μάσα το 2009 τραυματίστηκε σοβαρά από ένα ελατήριο που έφυγε από τη Brawn του Ρούμπενς Μπαρικέλο. Ο βετεράνος πιλότος σύμφωνα με κάποια δημοσιεύματα ψάχνεται για την επιστροφή του στη F1, στοχεύοντας σε μια θέση στη Sauber. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...