Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

F1 - «Ντου» έκαναν οι Τιφόζι στο Μαρανέλο

Ζήτησαν εξηγήσεις για την κακή πορεία της Ferrari, ενώ άσκησαν σκληρή κριτική και στον Φερνάντο Αλόνσο


Βαγγέλης Σπυράκης /enet.gr

Ξέρουμε ότι στην Ιταλία η ferrari είναι κάτι σαν την ποδοσφαιρική ομάδα της Γιουβέντους, και οι τιφόζι όσο και αν την λατρεύουν τόσο δεν της συγχωρούν την κακή της αγωνιστική παρουσία φέτος στο πρωτάθλημα της F1. Οι διαμαρτυρίες και η πολύ σκληρή κριτική για την Scuderia, εντάθηκαν το τελευταίο διάστημα από τους φανατικούς οπαδούς της, που είδαν άλλο ένα πρωτάθλημα να πηγαίνει στράφι, με αποτέλεσμα να ζητήσουν εξηγήσεις από ποιόν άλλον, από τον «προπονητή» της ομάδας Στέφανο Ντομενικάλι.

Ο τεχνικός διευθυντής της Ferrari, έδωσε εξηγήσεις για την κακή πορεία της ομάδας φέτος, απαντώντας στις ερωτήσεις των τιφόζι σε συνέντευξη τύπου που έγινε  στις εγκαταστάσεις του Μαρανέλο. Από τα πυρά των οπαδών της Scuderia δεν γλίτωσε ούτε ο ηγέτης της Ferrari, Φερνάντο Αλόνσο, που ουκ ολίγες φορές έχει υπερέβη τα εσκαμμένα.


Οι Τιφόζι επέκριναν την στάση του Ιταλού τιμ μάνατζερ λέγοντας του :«Δεν μας  αρέσει όταν ύστερα από κάθε αγώνα να ρίχνουμε το φταίξιμο στην  Red Bull και  μετά  να καταρρέουν. Και ο Αλόνσο παραπονιέται για το μονοθέσιο σε κάθε αγώνα. Θα θέλαμε  να δούμε  να του τραβήξει  κάποιος το αυτί αλλά εσείς φαίνεται  να συμφωνείτε μαζί του. Επιπλέον, δεν ήταν ωραίο που πέρυσι σαμποτάρατε το κιβώτιο ταχυτήτων του Φελίπε  για χάρη του Aλόνσο. Η Ferrari είναι θρύλος και τέτοιες πρακτικές πρέπει να τις αφήνετε για τους άλλους. Θα έπρεπε να υπάρχει μεγαλύτερο αθλητικό πνεύμα. Ύστερα από 4 χρόνια χωρίς πρωτάθλημα, εξακολουθείτε να είστε σίγουροι για την επιλογή του Aλόνσο;»

H απάντηση του τιμ μάνατζερ της Scuderia δεν άργησε να έλθει, προσπαθώντας να κατευνάσει τα πνεύματα απαντώντας τους: «Το συμφέρον της Ferrari έρχεται πάντα πρώτο. Σε αντίθεση με άλλες ομάδες, εμείς μιλάμε ανοιχτά για ό,τι κάνουμε. Οι μικρές αιχμές προς τη Red Bull είναι για να ανακουφίζουμε την πίεση και να ελαφραίνουμε το κλίμα. Όσο για τον Aλόνσο, αν είχα κάτι να του πω, όπως θα γινόταν και με όλη την ομάδα, θα το έκανα πίσω από κλειστές πόρτες και με σκληρό τρόπο. Εξωτερικά όμως πάντα θα υπερασπίζομαι την ομάδα. Όταν πέρασε τα όρια, ο Πρόεδρος Λουκά ντι Μοντετζέμολο  παρενέβη ο ίδιος  και το ίδιο έπραξα  κι εγώ. Από την άλλη όμως δεν μπορούμε να μην παραδεχτούμε ότι αν στα τελευταία χρόνια έχουμε φτάσει κοντά στον τίτλο , ειδικά σε δύο περιπτώσεις, εν μέρει οφείλεται σε αυτόν. Δυστυχώς, δεν έχουμε καταφέρει να του δώσουμε ένα μονοθέσιο που να ταιριάζει με το ταλέντο του. Τον συγκρίνετε με τον Φέτελ, και είναι άδικο γιατί όταν διαθέτει αυτή την στιγμή  καλύτερο μονοθέσιο όλα είναι πιο απλά».


Η συζήτηση κάπου εκεί ολοκληρώθηκε, με τον νεοφερμένο Βρετανό μηχανικό Τζέιμς Άλισον, που μέχρι πριν δυο μήνες ήταν τεχνικός διευθυντής της Lotus, να δίνει παίρνει τον λόγο και να δηλώνει ενθουσιασμένος για την επιστροφή του μετά από 9 χρόνια στην Scuderia λέγοντας:

«Μετά από εννιά χρόνια απουσίας έχω ανάμεικτα συναισθήματα επιστρέφοντας στο Μαρανέλο. Νιώθω ενθουσιασμό για το νέο μου ρόλο αλλά και νοσταλγία συγχρόνως, καθώς μ’ αυτή την ομάδα πετύχαμε τόσες νίκες από το 2000 έως το 2004. Η ομάδα τώρα είναι μεγαλύτερη και με προβλήματα, αλλά ο χαρακτήρας-συναίσθημα  του νικητή παραμένουν ίδια στην ομάδα, το νιώθεις από τη στιγμή που θα διαβείς αυτή την πόρτα. Νιώθω αδημονία για να επιστρέψουμε στις νίκες, όπως και εσείς. Πάνω απ’ όλα αισθάνομαι έτοιμος να αποδώσω στο ρόλο μου συνεισφέροντας στην επιστροφή της ομάδας στην κορυφή ».

Να τονίσουμε ότι ο Άλισον θα βρίσκεται στα πιτ της Ιταλικής ομάδας για το  Ινδικό γκραν πρι αυτό το Σαββατοκύριακο (25-28/10) με τον τίτλο του τεχνικού διευθυντή σασί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...