Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Γκραν Πρι Ινδίας: Ελεύθερες δοκιμές - Μόνο το στέμμα περιμένει ο Φέτελ

Τίποτα δεν τον σταματά τον Γερμανό και την RedBull από τον 4ο συνεχόμενο τίτλο


Βαγγέλης Σπυράκης /enet.gr

O Σεμπάστιαν Φέτελ πίνει ήδη από τώρα το Red Bull στα πιτ της Αυστριακής ομάδας, λίγο πριν ανοίξει τη σαμπάνια του παγκόσμιου πρωταθλητή στο Ινδικό γκραν πρι, γράφοντας τον επίλογο της απόλυτης κυριαρχίας του για φέτος!

Τι και αν ο Γερμανός πιλότος αντιμετώπισε πάλι πρόβλημα με το σύστημα ανάκτησης της κινητικής ενέργειας, KERS, στη δεύτερη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών στην πίστα Buddh της Ινδίας, κατάφερε να γυρίσει ταχύτερα από όλους και  στις δυο περιόδους, FP1- FP2, δείχνοντας ότι κανένας δεν μπορεί να του στερήσει τον τέταρτο συνεχόμενο τίτλο.

Ο Γερμανός, το μόνο που χρειάζεται είναι να τερματίσει στην 5η θέση στον Κυριακάτικο αγώνα (27/10), αδιαφορώντας για το τι θα κάνει ο Αλόνσο με τη Ferrari. Αν μάλιστα ο Φέτελ κερδίσει την Κυριακή, η Red Bull θα πανηγυρίσει και αυτή για 4η συνεχή χρονιά τον τίτλο στους κατασκευαστές.

Την κυριαρχία των « ταύρων» στις ελεύθερες δοκιμές, σφράγισε ο  team-mate του, Μαρκ Γουέμπερ, που έκανε το 1-2 για της RB9, όντας κατά 3 δέκατα πιο αργός από τον Φέτελ.

Πίσω από της RedBull , συμπληρώνοντας την πρώτη τριάδα, βρέθηκε ο εκπληκτικός για μια ακόμη φορά Ρομάν Γκροσάν, με Lotus. Την δεκάδα συμπλήρωσαν οι Χάμιλτον, Αλόνσο (με τον Ισπανό να έχει πρόβλημα στο κιβώτιο ταχυτήτων στην FP1), Ρόσμπεργκ, Μάσα, Ραϊκόνεν, Πέρες και Μπάτον.

Η δράση συνεχίζεται το Σάββατο  (26/10) στις 8:30 με τις κατατακτήριες δοκιμές.

Αναλυτικά οι χρόνοι: 

1.  Φέτελ, Red Bull, 1:25.722
2.  Γουέμπερ, Red Bull, +0.289
3.  Γκροσάν, Lotus, +0.498
4.  Χάμιλτον, Mercedes, +0.677
5.  Αλόνσο, Ferrari, +0.708
6.  Ρόσμπεργκ, Mercedes, +0.860
7.  Μάσα, Ferrari, +0.879
8.  Ραϊκόνεν, Lotus, +0.910
9.  Πέρες, McLaren, +1.135
10. Μπάτον, McLaren, +1.250

Δηλώσεις πρωταγωνιστών:

Φέτελ: «Μέχρι τώρα όλα πάνε τέλεια για εμάς στην Ινδία. Δίνουν και ωραίο τρόπαιο στο νικητή! Θα ήταν ωραίο να το κρατάω πάλι εγώ! Είναι μία πίστα που μου αρέσει και μία χώρα που με εντυπωσιάζει κάθε φορά που την επισκέπτομαι».

Γκροσάν: «Ήταν μια καλή αρχή. Το μονοθέσιο δείχνει να είναι καλό και κάναμε πρόοδο κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ο ρυθμός μας φαίνεται να είναι καλός σε σύγκριση με αυτόν τον αντιπάλων μας. Ελπίζω να έχουμε άλλη μια καλή ημέρα αύριο και να μπορέσουμε να εκκινήσουμε από μια καλή θέση. Θα δώσουμε τα πάντα στη μάχη απέναντι στην Red Bull».

Χάμιλτον:  «Κάναμε πρόοδο κατά τη διάρκεια της ημέρας. Το πρωί δεν ήμασταν τόσο καλοί αλλά στη δεύτερη περίοδο συμπληρώσαμε πολλούς γύρους και βελτιωθήκαμε.  Επίσης η πίστα είναι αρκετά σκληρή για τα ελαστικά. Το μονοθέσιο δείχνει καλό αλλά σίγουρα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Προσπαθούμε να βελτιωθούμε για μια καλή εμφάνιση στις κατατακτήριες αύριο και θα ήταν ιδανικό αν μπορέσουμε να βρεθούμε στη 2η σειρά, καθώς από εκεί θα μπορέσουμε να παλέψουμε για μια θέση στο βάθρο».




Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...