Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Formula 1: Εξάλλος ο Σούτιλ με τον Χάμιλτον

Δειλό χαρακτήρισε ο Αντριαν Σούτιλ τον Λιούις Χάμιλτον για τη στάση που τήρησε ο Βρετανός πιλότος της McLaren Mercedes στη δίκη του Γερμανού συναδέλφου του.

Ο Σούτιλ καταδικάστηκε χθες μετά από απόφαση δικαστηρίου του Μονάχου, σε φυλάκιση 18 μηνών με αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 200.000 ευρώ για την επίθεσή του στον συνιδιοκτήτη της Lotus, Ερικ Λουξ. Ο 28χρονος πιλότος είχε μάλιστα τραυματίσει το θύμα στο λαιμό με ένα ποτήρι σαμπάνιας.

Το περιστατικό είχε συμβεί σε κλαμπ της Σανγκάης, το ίδιο βράδυ μετά το Κινέζικο GP πέρυσι. Παρών στο συμβάν ήταν και ο Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος καθόταν δίπλα από τον Σούτιλ. Ο Βρετανός είχε κληθεί ως μάρτυρας υπεράσπισης στο Γερμανικό δικαστήριο, αλλά τελικά δεν παρέστη λόγω της σημερινής παρουσίασης του νέου μονοθέσιου της McLaren, γεγονός που δεν του άφηνε κανένα περιθώριο απουσίας. Επιπλέον, ο Χάμιτλον έστειλε μία επιστολή στο δικαστήριο του Μονάχου όπου ανέφερε χαρακτηριστικά ότι δε μπορούσε να θυμηθεί τις λεπτομέρειες της συμπλοκής.

Μετά από αυτή την εξέλιξη ο Σούτιλ χαρακτήρισε τον Βρετανό πρώην παγκόσμιο πρωταθλητή, δειλό, δηλώνοντας μάλιστα, ότι δεν θα ήθελε να έχει φίλο έναν τέτοιον άνθρωπο.

«Δεν θέλω να είμαι φίλος με κάποιον σαν αυτόν. Εάν με ρωτήσετε δεν είναι τόσο άντρας όσο κι ο πατέρας του ακόμη, ο οποίος μου έστειλε μήνυμα και μου ευχήθηκε καλή τύχη στην δίκη. Από τον Λιούις τίποτα. Αλλαξε ακόμη και τον αριθμό τηλεφώνου του για να μην μπορώ να τον βρω», δήλωσε εκνευρισμένος ο Αντριαν Σούτιλ, αποδεικνύοντας ότι η φιλία που υπήρχε μεταξύ των δύο πιλότων, διαλύθηκε.

Όπως και να έχει, η τιμωρία του Σούτιλ, προδιαγράφεται ως ισχυρό πλήγμα στην αγωνιστική του καριέρα. Ο μάνατζερ του ωστόσο, Μάνφρεντ Ζίμερμαν επιμένει ότι η καταδίκη του πελάτη του δεν πρόκειται να θέσει σε κίνδυνο την super licence που έχει από την FIA, πιστοποίηση που είναι απαραίτητη εάν ο Σούτιλ επιθυμεί να συνεχίσει να αγωνίζεται στη Formula 1.

Όπως άλλωστε δείχνουν οι εξελίξεις, ο Γερμανός πιλότος φέτος θα μείνει εκτός αθλήματος καθώς μία μόνο θέση έχει μείνει κενή και για αυτή δεν ακούγεται το όνομά του.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...