Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Formula 1: Ικανοποίηση στη McLaren-Mercedes

Ευχαριστημένος με τη μέχρι στιγμής απόδοση της McLaren εμφανίστηκε ο Μάρτιν Γουίτμαρς, μετά το τέλος των δοκιμών στην Βαρκελώνη.

Το αφεντικό της βρετανικής ομάδας τόνισε ότι προς το παρόν και μετά από τις δύο πρώτες δοκιμές πριν την έναρξη του πρωταθλήματος δεν έχει ξεχωρίσει κάποια ομάδα.

Σε ό,τι αφορά στη McLaren-Mercedes υπογράμμισε ότι η ομάδα είναι πολύ ευχαριστημένη με την δουελιά που έχει γίνει μέχρι στιγμής αφού ο στόχος της δεν ήταν να κινηθεί σε πολύ γρήγορους ρυθμούς. Η στρατηγική αυτή φάνηκε όλες αυτές τις ημέρες τόσο στην Βαρκελώνη όσο και στην Χερέθ όπου η νέα MP4-27 κάποιες στιγμές κινήθηκε αρκετά γρήγορα, «χτυπώντας» την πρώτη θέση, αλλά τις περισσότερες φορές κινήθηκε μεκριά από τον ανταγωνισμό. Ιδίως στις δοκιμές αυτής της εβδομάδας η Βρετανική ομάδα ήταν πολύ πιο παραγωγική σε σχέση με τις πρώτες δοκιμές, συμπληρώνοντας πάνω από 100 γύρους μέσα στην πίστα.

«Αυτή την εβδομάδα συμπληρώναμε 100-120 γύρους την ημέρα χωρίς να πέσει από το μονοθέσιο κάτι κι αυτό είναι ένα θετικό σημάδι. Επικεντρωθήκαμε στο πρόγραμμα μηχανικής που είχαμε, συγκεντρώνοντας στοιχεία το πρωΐ, κάνοντας δοκιμές, χωρίς να προσπαθούμε να κινηθούμε πολύ γρήγορα και το απόγευμα έχοντας μέγαλα διαστήματα μέσα στην πίστα. Ολα αυτά πήγαν καλά.

Εάν συγκρίνετε αυτή τη διαδικασία με ό,τι συνέβαινε πέρυσι, τότε που είχαμε, τουλάχιστοαν τα 23 χρόνια που βρίσκομαι στην ομάδα, τη χειρότερη χειμερινή περίοδο δοκιμών, θα πρέπει τελικά να είμαστε αυτή τη πολύ ευχαριστημένοι με ό,τι έχουμε. Σε τελική ανάλυση είσαι ευχαριστημένος αν το μονοθέσιο σου είναι το ταχύτερο και αυτό θα πρέπει να περιμένουμε για το δούμε. Φαίνεται δύσκολο, δυστυχώς δεν είμαστε η ομάδα που έχει ξεχωρίσει, αυτά είναι τα άσχημα νέα για εμένα. Τα ευχάριστα όμως είναι ότι πιστεύω ότι ούτε κάποια άλλη έχει ξεχωρίσει. Η Red Bull δείχνει δυνατή, η Ferrari και η Mercedes δείχνουν ότι είναι σε καλό δρόμο, επομένως αυτό είναι ενθαρρυντικό», δήλωσε ο Μάρτιν Γουίτμαρς.

Τώρα σε ό,τι αφορά στις μικρότερες ομάδες όπως οι Force India, Sauber και Williams που μέχρι στιγμής στις δοκιμές δείχνουν ανταγωνιστικές το αφεντικό της McLaren Mercedes υπογράμμισε: «Υποθέτω ότι τα «μεγάλα παιδιά» θα μπορούσαν να κινηθούν δύο ή τρία δευτερόλεπτα ταχύτερα τον γύρο αν προσπαθούσαν, αλλά αυτό προς το παρόν δεν είναι το θέμα. Δεν προσπαθούμε να κερδίσουμε το χειμερινό παγκόσμιο πρωτάθλημα, προσπαθούμε να συγκεντρώσουμε στοιχεία και να προετοιμαστούμε ώστε να είμαστε δυνατοί για την επόμενη χρονιά».
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...