Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Formula 1: Τα ελαστικά των τριών πρώτων αγώνων

Τα ελαστικά είναι ένα κομμάτι που έχει προβληματίσει αρκετά τις ομάδες και τους πιλότους, αντίστοιχα. Οι νέες, πιο μαλακές γόμες, τις Pirelli που αναμένεται να χρησιμοποιηθούν στο 2012, έχουν στόχο να μετριάσουν τη διαφορά μεταξύ των τύπων των ελαστικών και έτσι οι ομάδες να έχουν περισσότερες επιλογές.

Εν αναμονή του πρωταθλήματος, η Ιταλική εταιρεία ανακοίνωσε τις γόμες που θα διαθέσει στις ομάδες για τους τρεις πρώτους αγώνες. Ετσι στην Αυστραλία, στο GP που ανοίγει την αυλαία της φετινής χρονιάς στις 18 Μαρτίου, η Pirelli θα χρησιμοποιήσει τη μεσαία και τη μαλακή γόμα.

Τους αντίστοιχους τύπους αναμένεται να πάει και στην Κίνα, τρίτο αγώνα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί περίπου έναν μήνα αργότερα (15 Απριλίου).

Αντίθετα, στην πίστα της Σεπάνγκ, στη Μαλαισία, η Pirelli έχει επιλέξει τη μεσαία και τη σκληρή γόμα, αντίστοιχα.

Να σημειωθεί ότι σε κάθε ομάδα θα δίδονται έξι σετ ελαστικών με την πιο σκληρή γόμα επιλογής και πέντε με την πιο μαλακή. Με αυτά τα ελαστικά χρειάζεται να βγάλει όλο το Σαββατοκύριακο του αγώνα.

Παράλληλα, ο αποκλειστικός προμηθευτής ελαστικών της Formula 1 θα έχει μαζί του σε όλα τα GP και τους δύο τύπους των βρόχινων ελαστικών.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...