Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Formula 1: O Καρθικέγιαν στην HRT

Ο κύκλος των οδηγών και των ομάδων έκλεισε με την κάλυψη της τελευταίας θέσης από την HRT.

Η Ισπανική πλέον ομάδα ανακοίνωσε σήμερα την ανανέωση της συνεργασίας της με τον Ναράι Καρθικέγιαν.

Ο Ινδός πιλότος στην τρίτη του χρονιά στην Formula 1 θα αγωνίζεται δίπλα στον έμπειρο Πέντρο ντε Λα Ρόσα. Πέρυσι ξεκίνησε ως οδηγός της HRT αλλά στον όγδοο γύρο έχασε τη θέση του για χάρη του νέου Ντανιέλ Ρικιάρντο. Φέτος ωστόσο ελπίζει ότι θα καταφέρει να αγωνιστεί όλη τη σεζόν και να μην μείνει άποντος.
Οπως ανάφερε η HRT, η συνεχής συνεισφορά του στην σταθερότητα και αξιοπιστία της ομάδας ήταν εκείνα τα στοιχεία που διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στην επιλογή του.
«Χρειάστηκε πολύ σκληρή δουλειά για να γίνει αυτό, αλλά είμαι πολύ ευχαριστημένος που θα βρίσκομαι στο γκριντ του 2012 με την HRT. Εμεινα ικανοποιημένος με την δυνατή μας απόδοση στο Ινδικό GP, μπροστά από παθιασμένους θεατές και ανυπομονούσα να έχω αυτό το αποτέλεσμα και το 2012. Εκανα πολύ σκληρή προπόνηση μετά το τέλος του 2011, εξασφαλίζοντας ότι θα ήμουν έτοιμος για τα αυστηρά κριτήρια της Formula 1, αν προέκυπτε κάποια ευκαιρία. Είμαι πολύ ευχαριστημένος που υπέγραψα με τη HRT. Υπό τη νέα διοίκηση, τον Πέντρο και την ομάδα, υπάρχουν σίγουρα προοπτικές για πρόοδο. Θα πρέπει να αντιληφθούμε ότι η Formula 1 είναι κάτι το καινούργιο στην Ινδία και ότι φιλοξενήσαμε τον πρώτο μας αγώνα πέρυσι, ο οποίος είχε τεράστια επιτυχία. Πάνω σε αυτό το δεδομένο, ένας Ινδός πιλότος θα συγκεντρώσει τα βλέμματα κατά την διάρκεια της χρονιάς. Είμαι περήφανος που εξασφάλισα αυτή την ευκαιρία με την οποία θα ενισχύσω ένα πιο στενό δεσμό μεταξύ της Ινδίας και της Formula 1, για μια ακόμη χρονια», δήλωσε ο Καρθικέγιαν μετά την ανακοίνωση της συνεργασίας του με την HRT.
O επικεφαλής της Ισπανικής ομάδας Λουίς Πέρεθ-Σάλα στάθηκε στο γεγονός ότι ο Ινδός πιλότος στα οκτώ GP που έτρεξε μόλις σε ένα δεν τερμάτισε.
«Είμαι ικανοποιημένος που συμπεριλάβαμε τον Ναράι για αυτή τη χρονιά, καθώς θα συνεισφέρει στη συνέχεια και τη σταθερότητα. Είναι ένας ταχύς, διαισθητικός και έμπιστος πιλότος που ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις παρά την έλλειψη συνέχειας την περυσινή χρονιά. Στα οκτώ GP που αγωνίστηκε το 20121, μόλις σε μία περίπτωση δεν κατάφερε να τερματίσει και είχε εξαιρετική απόδοση στον τελευταίο αγώνα που συμμετείχε. Είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίσει να εργάζεται και να οδηγεί σε καθημερινή βάση και εμείς θα τον βοηθήσουμε να κάνει ένα βήμα παραπάνω. Και αν προχωρήσει, αυτό θα ισχύσει και για την ομάδα. Αυτή είναι η χρονιά, όπου θα μπορούσατε να πείτε, ότι η ομάδα ξεκινάει από το μηδέν και η προσφορά του καθενός είναι θεμελιώδης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...