Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Formula 1: Oμορφο είναι το μονοθέσιο που κερδίζει...

Σύμφωνα με τον επικεφαλή σχεδιαστή της Scuderia, Τομπάζη

 Στόχος της Ferrari είναι να δημιουργήσει ένα μονοθέσιο που κερδίζει, όπως υπογράμμισε ο επικεφαλής σχεδιαστής της Scuderia, Νικόλας Τομπάζης σε συνέντευξή του στο web site της Ferrari.

Στόχος της Ferrari είναι να δημιουργήσει ένα μονοθέσιο που κερδίζει, όπως υπογράμμισε ο επικεφαλής σχεδιαστής της Scuderia, Νικόλας Τομπάζης σε συνέντευξή του στο web site της Ferrari. Δεν θεωρεί ότι το νέο μονοθέσιο είναι άσχημο, όπως ακούγεται, αλλά πιστεύει ότι όμορφο είναι εκείνο που κερδίζει.

«Υπάρχουν φήμες που ισχυρίζονται ότι το μονοθέσιο είναι άσχημο. Θα πρέπει να ομολογήσω ότι δεν είμαι αντικειμενικός σε αυτό και δε συμμερίζομαι την ίδια άποψη. Για εμένα, εγώ έχω συνηθίσει το «σκαλοπάτι» στο ρύγχος. Νομίζω ότι το υπόλοιπο μονοθέσιο είναι ο καρπός πολύ λεπτομερούς εργασίας. Τελικά σε ό,τι με αφορά άσχημο μονοθέσιο είναι αυτό που δεν κερδίζει και όμορφο μονοθέσιο είναι εκείνο που κερδίζει. Επομένως προς το παρόν θέλω να πιστεύω ότι είναι ένα όμορφο μονοθέσιο και θα το επανεξετάσουμε αυτό μερικά από πρώτους αγώνες» .
Ο κ. Τομπάζης παραδέχθηκε ότι το μονοθέσιο που θα παρουσιαστεί στην πίστα της Χερέθ δεν θα είναι το ίδιο με εκείνο που θα βρίσκεται στο γκριντ στον πρώτο αγώνα της χρονιάς, στην Αυστραλία.
«Η μοίρα αυτού του μονοθέσιου είναι να αλλάξει αρκετά πριν τον πρώτο αγώνα. Ηδη εργαζόμαστε στην αεροδυναμική σήραγγα και στο τμήμα σχεδιασμού πάνω σε αεροδυναμικές αναβαθμίσεις για το μονοθέσιο, αλλά έχουμε και κάποιες σημαντικά πειράματα που θέλουμε να κάνουμε στις πρώτες δοκιμές για να καταλήξουμε στην τελική δομή για τον πρώτο αγώνα».
Σημείωσε επίσης ότι υπήρξαν αλλαγές γύρω από την φιλοσοφία της Ferrari μετά τις απογοητευτικές προηγούμενες χρονιές. «Ηταν σαφές ότι τα προηγούμενα χρόνια (σχεδιαστικά) ήμασταν απογοητευτικοί στα αποτελέσματά μας και για αυτό τον λόγο αποφασίσαμε να το αναλύσουμε τους λόγους που οδήγησαν σε αυτό και να αλλάξουμε ριζικά τη φιλοσοφία που είχαμε για το πρότζεκτ. Εχοντας πλέον κάνει αυτή την ανάλυση καταλάβαμε ότι πιθανόν να ήμασταν λίγο συντηρητικοί σε κάποια σημεία του μονοθέσιου και αποφασίσαμε να ακολουθήσουμε μια πιο επιθετική προσέγγιση για αυτή την χρονιά».
Παραδέχθηκε ωστόσο ότι ως αρχισχεδιαστής της Ferrari νιώθει φέτος ακόμη μεγαλύτερη πίεση αφού στόχος όλων από τα υψηλά μέχρι τα χαμηλά κλιμάκια της Ιταλικής εταιρείας, είναι να είναι ανταγωνιστικοί και να και πάλι επιστρέψουν στις νίκες.
Θεωρεί ότι τα σημεία που έχουν παραμείνει ίδια στο νέο μονοθέσιο είναι πολύ λίγα και όλο το μονοθέσιο έχει ανανεωθεί. Ιδιαίτερη μνεία έκανε στο νέο κιβώτιο ταχυτήτων και στη νέα ανάρτηση που υιοθετεί τη λύση των pull rods, η οποία κρίνει ότι θα χαρίσει αεροδυναμικό πλεονέκτημα στη Scuderia έναντι των αντιπάλων της.
Όπως και να έχει όλοι στη Ferrari αναμένουν τις πρώτες δοκιμές στη Χερέθ για να βγάλουν τα πρώτα συμπεράσματα.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...