Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Δεν θα κατασκευάσει κινητήρα η McLaren

Στην παρουσίαση της νέας MP4-27 η McLaren, μέσω του Μάρτιν Γουΐτμαρς, αποφάσισε για μία ακόμη φορά να ασχοληθεί με το θέμα των κινητήρων, απορρίπτοντας την προοπτική να κατασκευάσει τον δικό της κινητήρα.
Όπως ανακοίνωσε το «αφεντικό» της η Βρετανική ομάδα δεν σχεδιάζει νε προβεί σε αυτό βήμα ή να αλλάξει τη Mercedes-Benz από τον προμηθευτή κινητήρων.
Το συγκεκριμένο θέμα έχει ανακύψει εδώ και καιρό καθώς όλο και πιο συχνά ακούγονται φήμες ότι η εταιρεία του Γουόκινγκ αναζητά συνεργάτη από τον οποίο θα αγοράζει μοτέρ μετά το 2015, όταν δηλαδή λήγει η συνεργασία της με τη Mercedes-Benz.
Δεν είναι λίγες οι φορές που κατά καιρούς εκπρόσωποί της έχουν βγει δημοσίως και έχουν διαψεύσει τις συγκεκριμένες φήμες. Η τελευταία την θέλει να σκέπτεται να εισέλθει στο πεδίο των κατασκευαστών ακολουθώντας το παράδειγμα της Ferrari. Κάτι τέτοιο όμως ο Μάρτιν Γουΐτμαρς το απέρριψε κατηγορηματικά.
«Η Formula 1 είναι πολύ, πολύ ισχυρό περιβάλλον για την προώθηση μία μάρκας αυτοκινήτων και να αποκτήσει ταυτότητα. Εμείς ωστόσο δεν έχει σχέδια, ούτε βραχυπρόθεσμα, ούτε μεσοπρόθεσμα, ούτε μακροπρόθεσμα, να κατασκευάζουμε δικούς μας κινητήρες. Σεβόμαστε πάρα πολύ αυτό που έχει πετύχει η Ferrari, αλλά θα κάνουμε τα πράγματα με τον δικό μας τρόπο. Ο κόσμος μπορεί να υποπτεύεται λόγω του προγράμματος αυτοκινήτων δρόμου, αλλά αυτό δεν έχει νόημα για εμάς. Εχουμε ένα υπέροχο συνεργάτη εδώ και 18 έτη, τη Mercedes-Benz, η οποία προφανώς κατασκευάζει τον καλύτερο κινητήρα στη Formula 1. Το κίνητρο να αλλάξουμε είναι πολύ μικρό. Απολαμβάνουμε τη συνεργασία και έχουμε πρόθεση να τη συνεχίσουμε για αρκετά ακόμη χρόνια», τόνισε ο Μάρτιν Γουΐτμαρς.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...