Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

MotoGP: Μάζεψε στοιχεία η Ducati στη Μαλαισία

English: Valentino Rossi 2010 Qatar
Image via Wikipedia
Πολύ θετικό και άκρως διαφωτιστικό για τη συνέχεια ήταν το τριήμερο στη Μαλαισία για τον Valentino Rossi.
επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής αναγνώρισε ότι οι Honda και Yamaha εξακολουθούν να προηγούνται της Ducati, αλλά οι βελτιώσεις που έγιναν στη νέα GP12 και οι πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν είναι η μεγαλύτερη… προίκα της Ιταλικής εταιρείας για τη συνέχεια.

«Στην ομάδα είμαστε ευχαριστημένοι για το πώς εξελίχθηκαν αυτές οι δοκιμές, ιδιαίτερα σήμερα. Με τον χρόνο 2:00.8 ξεκινάμε από μία αξιοπρεπή βάση. Οι δύο Honda και Yamaha σίγουρα προηγούνται, αλλά εμείς εκλαμβάνουμε αυτές τις δοκιμές ως την αρχή. Το πιο θετικά στοιχεία που πετύχαμε ήταν ότι πλέον το μπροστινό μου επιτρέπει λίγο περισσότερο να οδηγώ όπως μπορώ, ότι η μοτοσικλέτα αντιδρά θετικά στις αλλαγές και ότι έχουμε πλέον μια καθαρή εικόνα για το τι λείπει.
Ειδικότερα, αν καταφέρουμε να βελτιώσουμε τη συμπεριφορά της μοτοσικλέτας στην επιτάχυνση, θα έχουμε κάνει ένα μεγάλο βήμα εμπρός. Γνωρίζω ότι η δουλειά δεν έχει σταματήσει καθόλου στην Ducati και ότι πλέον με τις πληροφορίες που συγκεντρώσαμε, θα συνεχίσουν να εργάζονται πάνω στους τομείς που ξεχωρίσαμε.

Αυτό ίσως πάρει λίγο χρονικό διάστημα, αλλά ακόμη υπάρχει λίγος χρόνος μέχρι τον πρώτο αγώνα. Θα πρέπει να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε, επομένως δεν ενθουσιαζόμαστε. Είμαι όμως ευχαριστημένος με το πως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα μέχρι στιγμής», δήλωσε ο Βαλεντίνο Ρόσι, που επιθυμεί πλέον μετά από έναν χρόνο απουσίας από το πρώτο σκαλί του βάθρου, να επιστρέψει φέτος σε αυτό.

Μεγάλος άτυχος για την ομάδα της Ducati ήταν ο Νίκι Χέιντεν, ο οποίος δε μπόρεσε να δώσει το 100% των δυνατοτήτων του λόγω του τραυματισμένου του ώμου που τον ταλαιπωρούσε όλο το τριήμερο. Ο Αμερικανός αναβάτης έκανε λίγους γύρους διότι δεν ήθελε να επιβαρύνει την κατάστασή του.
«Προφανώς θα ήθελα να είχα κάνει περισσότερα. Δε μπορώ να πω ότι αυτές ήταν δοκιμές για εμένα. Εκανα ωστόσο μερικούς γύρους κάθε πρωΐ για να δοκιμάσω τουλάχιστον τη νέα μοτοσικλέτα, να έχω μερικά στοιχεία και να καταλάβω μερικά πράγματα. Κι αυτό τον περιορισμένο χρόνο, μπόρεσα να κάνω μικρές βελτιώσεις και να είμαι ταχύτερος κάθε ημέρα.
Η Ducati έχει κάνει καταπληκτική δουλειά με αυτή τη μοτοσικλέτα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Είναι πιο ομαλή στη λειτουργία της από τις άλλες Ducati που έχω οδηγήσει. Μπορείς να δουλέψεις μαζί της. Εχει καλή ισχύ και το μπροστινό δουλεύει καλά. Με μερικές βελτιώσεις που κάναμε, όλα δείχνουν να έχουν πάρει το σωστό δρόμο. Επομένως το μόνο που χρειάζεται είναι να είναι εγώ υγιής», τόνισε ο Νίκι Χέιντεν.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...