Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

MotoGP: Ανεβάζει ρυθμό η Yamaha

H Yamaha δεν κατάφερε τελικά να δει και σήμερα την κορυφή στην πίστα της Σεπάνγκ καθώς ο Κέισι Στόνερ με τη νέα RC213V, πήρε… τη μπουκιά από το στόμα του Μπεν Σπις.

Ο Τεξανός προηγείτο στο μεγαλύτερο μέρος της σημερινής ημέρας, αλλά λίγο πριν το τέλος έπεσε στη δεύτερη θέση από τον ομοεθνή του, αναβάτη της Honda. Πίσω του ο Χόρχε Λορένθο, ο οποίος διέπρεψε χθες αλλά σήμερα έμεινε στην τρίτη θέση λόγω κούρασης, όπως δήλωσε στο τέλος της σημερινής ημέρας.

Και οι δύο αναβάτες της Yamaha, μετά τη χθεσινή αναγνωριστική, κατά κάποιο τρόπο, πρωτη ημέρα των δοκιμών, σήμερα ανέβασαν ρυθμό και εστίασαν την προσοχή τους στη βελτίωση τόσο της ισορροπίας της νέας YZR-M1, όσο και της απόδοσης ισχύος στον αυξημένο σε κυβισμό κινητήρα.

Και οι δυο αναβάτες της Yamaha φάνηκαν αισιόδοξοι με τις επιδόσεις και την αίσθηση της νέας τους μοτοσικλέτας.

«Πήγαμε αρκετά καλά το πρωΐ, ακόμη κι όταν στην πίστα άρχισε να πέφτει ο ρυθμός, όλα ήταν πραγματικά πολύ καλά. Ξεκινήσαμε να παίζουμε λίγο σήμερα με την ισορροπία της μοτοσικλέτας και τα ηλεκτρονικά ώστε να βρούμε μία καλή βάση. Στη Βαλένθια, συγκρίναμε κάποια πράγματα και είχαμε τη σωστή κατεύθυνση. Τώρα είμαστε εδώ, κάνοντας το επόμενο βήμα και δοκιμάζοντας πράγματα για να δούμε πόσο πολύ επηρεάζουν το στήσιμο. Σίγουρα υπάρχει περιθώριο για βελτίωση και σε μερικά σημεία δεν έχουμε κάποιο πρόβλημα», δήλωσε ο Μπεν Σπις μετά το τέλος της σημερινής ημέρας.

Ο Χόρχε Λορένθο εστίασε στο γεγονός ότι σήμερα αισθανόταν περισσότερο κουρασμένος σε σχέση με χθες.

«Σήμερα ήμουν πολύ πιο κουρασμένος από χθες οπότε ήταν δύσκολο να ολοκληρώσω την ημέρα με έναν καλό ρυθμό, αλλά θα προσπαθήσω αυτό να το διαχειριστώ. Δεν βρήκαμε κάποιες σημαντικές βελτιώσεις αλλά μερικές μικρές λεπτομέρειες. Αύριο ελπίζω να κάνουμε ένα μεγάλο βήμα. Βελτιώσαμε πολύ τους χρόνους μας ανά γύρο το πρωΐ, αλλά το απόγευμα, όταν ήταν ακόμη πιο ζεστά, καταφέραμε να είμαστε ακόμη πιο γρήγοροι, κάτι που είναι πολύ θετικό», σχολίασε ο Ισπανός αναβάτης της Yamaha.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...