Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

MotoGP: Απολύτως ικανοποιημένη η Yamaha

maquette Yamaha YZR M1 Rossi 2007 tamiya 1/24
Image via Wikipedia
Επιτυχημένο ήταν το πρώτο τριήμερο επίσημων δοκιμών στην πίστα της Σεπάνγκ για την ομάδα της Yamaha.
αναβάτες της δούλεψαν αρκετά πάνω στο βασικό στήσιμο της νέας YZR-M1 δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ισορροπία του πλαισίου και την βελτίωση των ηλεκτρονικών. Στόχος ήταν να κερδιθεί η μέγιστη δυνατή απόδοση που προέρχεται από την αύξηση ισχύος.
Και τις τρεις ημέρες τόσο ο Χόρχε Λορένθο όσο και ο Μπεν Σπις βελτίωναν συνεχώς τους χρόνους τους με τον Τεξανό να αποτελεί ευχάριστη έκπληξη για την ομάδα της Yamaha. Iσως η σημερινή ημέρα να είχε εξελιχθεί πιο θετικά για τον Σπις, αν δεν είχε μία πτώση το πρωΐ, η οποία φάνηκε εκ των υστέρων ότι δεν του στοίχισε και πολύ, καθώς ήταν τελικά τέταρτος.
«Ηταν ένα θετικό τεστ, καταφέραμε αρκετά πράγματα. Σίγουρα κινούμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση σε ό,τι αφορά στη μοτοσικλέτα μου. Σήμερα έτρεξα με τη Yamaha που έχουν οι δοκιμαστές, η οποία είχε ελαφρώς διαφορετικό στήσιμο από τη δική μου. Εκανα ένα μικρό λάθος, χάνοντας το μπροστινό, αλλά αυτά έχουν οι δοκιμές. Αυτά συμβαίνουν. Όλα πήγαν υπέροχα και πραγματικά είναι ευχαριστημένος και ανυπομονώ να επιστρέψω και να δω τι καινούργιο θα υπάρχει», δήλωσε ο Μπεν Σπις μετά το τέλος της σημερινής ημέρας.
Ικανοποιημένος δήλωσε και ο Χόρχε Λορένθο τόσο με την απόδοσή του όσο και με τους χρόνους του. Ο Ισπανός πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής που σήμερα ήταν δεύτερος, μόλις 0,59 δευτ. πίσω από τον Στόνερ, στάθηκε στην πολύ καλή προσπάθεια που έχουν κάνει οι μηχανικοί της Yamaha, αλλά και τη δουλειά που χρειάζεται να γίνει στα ηλεκτρονικά της νέας M1.
«Είμαι, πολύ μα πάρα πολύ ικανοποιημένος. Ηδη βελτίωσα τον καλύτερο μου χρόνο εδώ στη Σεπάνγκ. Δοκιμάσαμε αρκετά πράγματα με μερικά να πηγαίνουν αρκετά καλά, ενώ ειδικά υπήρξε και μία σημαντική βελτίωση. Επιπλέον ξέρουμε σε ποια σημεία θα πρέπει να βελτιωθούμε στο μέλλον. Τα ηλεκτρονικά, δεν είναι ακόμη τέλεια, χρειάζεται ακόμη να γίνουν πιο ομαλά. Αλλά η μοτοσικλέτα έχει τόσες πολλές δυνατότητες που είμαστε αισιόδοξοι. Οι μηχανικοί της Yamaha έχουν πραγματικά δουλέψει πολύ σκληρά και έχουν κάνει καλή δουλειά. Πέτυχα τον καλύτερο χρόνο μου σήμερα το μεσημέρι, μία ώρα που είναι η δυσκολότερη αναλογικά με τις συνθήκες, κάτι που ήταν πολύ θετικό. Θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε όταν επιστρέψουμε», υπογράμμισε ο Λορένθο.
Οι επόμενες δοκιμές των ομάδων είναι στις 28 Φεβρουαρίου στην ίδια πίστα.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...