Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Ο Vermeulen στη θέση του Edwards για τον αγώνα στο Le Mans


  • 0
     



 Ο Vermeulen στη θέση του Edwards για τον αγώνα στο Le Mans
  O Αυστραλός Chris Vermeulen επιβεβαιώθηκε ότι θα είναι τελικά ο οδηγός που θα αντικαταστήσει τον Colin Edwards. O Τεξανός δεν αναμένεται να είναι σε θέση να οδηγήσει στον Le Mans μετά τον τραυματισμό του στο Estoril.
Η ομάδα NGM Mobile Forward Racing ζήτησε αρχικά την συνδρομή του Alex De Angelis για τις δοκιμές σε κάποια νέα ανταλλακτικά για την Suter BMW. Οι δοκιμές δεν έγιναν στο Estoril λόγω καιρού, όμως θα γίνουν τελικά μετά τον αγώνα της Βαρκελώνης στην πίστα της Aragon στην Ισπανία στις 6 Ιουνίου. Ωστόσο ο Edwards δεν θα είναι σε θέση να οδηγήσει σε λιγότερο από 4 εβδομάδες και αυτό σημαίνει ότι θα επιστρέψει στον αγώνα της Catalunya, στις αρχές Ιουνίου.
Η ομάδα αναζήτησε και βολιδοσκόπησε οδηγούς που θα ήταν διαθέσιμοι για τον αγώνα του Le Mans και κατέληξε στον 30χρονο Αυστραλό λόγω της μεγάλης του εμπειρίας. Ο Vermeulen είναι γνωστός για τις επιδόσεις του στο βρεγμένο αλλά και για το εύρος των μοτοσυκλετών που έχει οδηγήσει.
 Ο Vermeulen στη θέση του Edwards για τον αγώνα στο Le Mans
Παγκόσμιος Πρωταθλητής στα Supersport 600 το 2003, 2ος το 2005, έχει 10 νίκες και 23 βάθρα στα Superbikes και 4 χρόνια συμμετοχής στο MotoGP, με 3 Pole positions και μία νίκη. Είναι ο μοναδικός οδηγός που έχει κερδίσει αγώνα MotoGP για τη Suzuki στα 800 cc. Αυτή ακριβώς η νίκη του ήταν που τον έφερε και πάλι πίσω στα MotoGP, έστω και για έναν αγώνα.
Τη νίκη αυτή έχει πετύχει στο Le Mans το 2007 κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες από τη βροχή. Ήταν κι αυτό προφανώς που μέτρησε για την επιλογή του, περισσότερο από το γεγονός ότι προέρχεται από τραυματισμό και φέτος δεν συμμετέχει σε κάποιο Πρωτάθλημα.
Το φορτίο της συμμετοχής στο MotoGP, όταν δεν έχεις οδηγήσει για περισσότερο από 10 μήνες, είναι σίγουρα μεγάλο. Όμως η ωριμότητα του Αυστραλού θα βοηθήσει την ομάδα στην εξέλιξή της περισσότερο απ’ ό,τι στα αποτελέσματα και αυτό είναι για την ώρα το ζητούμενο.
Ο Chris Vermeulen δήλωσε για την επιστροφή του: «Πρώτα απ’ όλα θέλω να ευχηθώ στον Colin γρήγορη ανάρρωση. Είμαι ευγνώμων για την ευκαιρία που μου δίνεται να συμμετάσχω ξανά σε αγώνα MotoGP, με την ομάδα the NGM Mobile Forward Racing».
 Ο Vermeulen στη θέση του Edwards για τον αγώνα στο Le Mans
«Ανυπομονώ να οδηγήσω αν και αυτό δεν θα γίνει πριν από τις πρώτες ελεύθερες δοκιμές του ίδιου του αγώνα. Από το Le Mans έχω εξαιρετικές αναμνήσεις και μεταξύ άλλων μία νίκη το 2007. Είμαι ενθουσιασμένος που θα αγωνιστώ στο ανώτερο επίπεδο αγώνων και θα δουλέψουμε μαζί με την ομάδα».
Ο Marco Curioni, ο Managing Director της ομάδας δήλωσε: «Σε αυτή την άτυχη συνθήκη που δεν επιτρέπει στον Colin Edwards να αγωνιστεί πριν το GP της Catalunya, έχουμε την ευκαιρία να περιλάβουμε τον Chris Vermeulen στην ομάδα για το GP του Le Mans».
«Αρκετά μέλη της ομάδας έχουν συνεργαστεί ξανά μαζί του και πιστεύουν ότι ο Chris θα ενσωματωθεί αμέσως στην ομάδα. Είναι ένας πολύπειρος οδηγός MotoGP με εμπειρία στα ηλεκτρονικά βοηθήματα και τη σωστή χρήση των ελαστικών. Είναι δύο θέματα στα οποία δουλεύουμε αυτή τη στιγμή. Ο Chris έχει κερδίσει στο Le Mans και γνωρίζει καλά την πίστα. Του εύχομαι καλή τύχη και στέλνω τις καλύτερες ευχές μου στον Colin για ταχεία ανάρρωση»
Η επιστροφή του Edwards καθυστερεί περισσότερο από το αναμενόμενο σε αυτές τις περιπτώσεις, γιατί το ίδιο κόκαλο, την αριστερή του κλείδα, την έχει σπάσει ήδη άλλες 4 φορές στο παρελθόν…
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...