Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Formula 1: Δεύτερη συνεχόμενη πρωτιά για Γκροσεάν και Lotus

Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα ο Ρομάν Γκροσεάν και η Lotus σημείωσαν τον ταχύτερο χρόνο και ανέβηκαν στην κορυφή της κατάταξης.


Ο χρόνος του 1:21.035 ήταν ο καλύτερος όχι μόνο για τη σημερινή, τρίτη και τελευταία ημέρα των δοκιμών αλλά και όλου του τριημέρου συνολικά.

Όπως αναμενόταν σήμερα υπήρχε αρκετή δράση στην πίστα του Μουτζέλο με τις ομάδες να δοκιμάζουν τις όποιες αναβαθμίσεις έχουν ετοιμάσει για τα μονοθέσια τους ενόψει του αγώνα στην Ισπανία το επόμενο Σαββατοκύριακο. Ενδεικτικό της εντατικής δουλειάς που έγινε είναι ότι επτά από τους 13 πιλότους που συμμετείχαν σήμερα στη διαδικασία ξεπέρασαν του 100 γύρους. Αυτός που παρέμεινε περισσότερο χρόνο μέσα στην πίστα ήταν όπως και το πρωί ο Χέικι Κοβαλάινεν με την ανανεωμένη CT01 (139 γύρους) ενώ ο Πολ ντι Ρέστα από την άλλη πλευρά συμπλήρωσε τον μικρότερο αριθμό, μόλις 34. Ο Σκωτσέζος όμως είχε στα χέρια του την VJM05 μόνο το πρωί, καθώς το απόγευμα την παρέδωσε τον Νίκο Χούλκενμπεργκ ενώ παράλληλα είχε και μια μικρή έξοδο που του στέρησε λίγο χρόνο.
Μόλις δύο δέκατα του δευτερολέπτου πίσω από τον πρωτοπόρο Γκροσεάν βρέθηκε ο Σεμπάστιαν Φέτελ, ο οποίος αρκέστηκε στην πρωινή του επίδοση. Αυτή διατήρησε και τον Φερνάντο Αλόνσο στην τρίτη θέση με τον Ισπανό να μην είναι τόσο ανταγωνιστικός το απόγευμα όσο το πρωί. Μπορεί σε αυτό να συνετέλεσε και η έξοδος του πριν το μεσημεριανό διάλειμμα που του στοίχισε ένα εμπρός ρύγχος σπασμένο και δύο ώρες στο γκαράζ της Scuderia για να επισκευαστεί το μονοθέσιο.
Ο Ντανιέλ Ρικιάρντο με την Toro Rosso βελτίωσε την πρωινή επίδοση του και μείωσε τη διαφορά του από τον τρίτο Αλόνσο σε λιγότερο από τρία δέκατα του δευτερολέπτου. Ο νεαρός πιλότος ήταν από εκείνους που ξεπέρασαν τους 100 γύρους μέσα στην πίστα, φτάνοντας πιο συγκεκριμένα τους 117.
Εναν περισσότερο είχε ο Σέρζιο Πέρεθ που διατήρησε σήμερα την πέμπτη καλύτερη επίδοση παρά το γεγονός ότι τα προβλήματα συνεχίστηκαν και το απόγευμα. Η C31 του Μεξικανού σταμάτησε κάποια στιγμή στην έξοδο του pitlane και ήταν η αιτία να βγει μία ακόμη κόκκινη σημαία στη διαδικασία των δοκιμών.
Ο Νίκο Χούλκενμπεργκ ανέλαβε την VJM05 μόλις σήμερα το απόγευμα αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να συμπληρώσει 55 γύρους και να πετύχει τον έκτο ταχύτερο χρόνο. Η επίδοσή του ήταν καλύτερη και από του teammate του Πολ ντι Ρέστα με την δικαιολογία όμως ότι ο Σκωτσέζος λόγω προβλημάτων παρέμεινε λιγότερο χρόνο στην πίστα. Για αυτό άλλωστε τον λόγο είχε και την δέκατη καλύτερη επίδοση σήμερα.
Η Williams κατάφερε να λύσει τα ηλεκτρικά προβλήματα που ταλαιπωρούσαν την FW34 το πρωί και να επιτρέψει στον Παστόρ Μαλντονάτο να δοκιμάσει το μονοθέσιο στο Μουτζέλο. Ο πιλότος από την Βενεζουέλα μετά από 63 γύρους ήταν έβδομος.
Ο δεύτερος πιο… εργατικός οδηγός για σήμερα ήταν ο Νίκο Ρόζμπεργκ, συμπληρώνοντας 129 γύρους. Ο νεαρός Γερμανός πιλότος ακολούθησε πιστά το πρόγραμμα της Mercedes αν και προς το τέλος της απογευματινής διαδικασίας βελτίωσε αρκετά τον χρόνο του στα δύο τελευταία περάσματά του ξαναπαίρνοντας την όγδοη θέση από τον Ολιβερ Τούρβεϊ με την McLaren–Mercedes.
Ο Χέικι Κοβαλάινεν οδήγησε αρκετά σήμερα την ανανεωμένη CT01 στο Μουτζέλο αποκομίζοντας σημαντικές πληροφορίες τόσο για τον ίδιο όσο και για την ομάδα της Caterham. Είχε όμως και την άτυχη στιγμή του καθώς σταμάτησε το μονοθέσιο του στην αμμοπαγίδα της πρώτης στροφής της πίστας. Μέσα στην ατυχία του σωτόσο ήταν τυχερός καθώς η CT01 δεν υπέστη ζημιές και μετά από ένα καθάρισμα, ανεφοδιασμό και αλλαγή ελαστικών στα πιτς, επέστρεψε στην πίστα.
Η Marussia του Τίμο Γκλοκ ήταν ένα ακόμη μονοθέσιο που πέρασε το… φράγμα των 100 γύρων αφού έφτασε τους 110 σήμερα.
Το επόμενο ραντεβού όλων δόθηκε στις 11-13 Μαΐου στην Ισπανία και την Βαρκελώνη.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα
1. Ρομάν Γκροσεάν Lotus 1:21.035 66 γύροι
2. Σεμπάστιαν Φέτελ Red Bull 1:21.267 106 γύροι
3. Φερνάντο Αλόνσο Ferrari 1:21.363 98 γύροι
4. Ντανιέλ Ρικιάρντο Toro Rosso 1:21.604 117 γύροι
5. Σέρζιο Πέρεθ Sauber 1:22.229 118 γύροι
6. Νίκο Χούλεκνμπεργκ Force India 1:22.325 55 γύροι
7. Παστόρ Μαλντονάτο Williams 1:22.497 63 γύροι
8. Nίκο Ρόζμπεργκ Mercedes 1:22.579 129 γύροι
9. Oλιβερ Τούρβεϊ McLaren 1:22.662 99 γύροι
10. Πολ ντι Ρέστα Force India 1:23.002 34 γύροι
11. Χέικι Κοβαλάινεν Caterham 1:23.169 139 γύροι
12. Tίμο Γκλοκ Marussia 1:23.466 110 γύροι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...