Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Formula 1: Oι δηλώσεις των πρωταγωνιστών του GP Ισπανίας

Αρκετά προσγειωμένος φάνηκε ο Παστόρ Μαλντονάτο μετά την παρθενική του νίκη στην Formula 1 επί Ισπανικού εδάφους.
Ο πιλότος από την Βενεζουέλα χάρισε στην Williams την πρώτη της νίκη μετά το 2004 και το GP της Βραζιλίας.

Μετά το τέλος του αγώνα στην Καταλούνια ο Μαλντονάτο υποστήριξε ότι η ομάδα του είχε τον πλήρη έλεγχο ακόμη κι όταν ο Φερνάντο Αλόνσο τον πίεζε για να περάσει πρώτος.
«Ηταν πολύ κοντά. Προσπαθούσαμε να διαχειριστούμε τη φθορά των ελαστικών επομένως δε μπορούσα να πιέσω τόσο πολύ, μόνο για να τα κρατήσω μέχρι το τέλος του αγώνα ενώ ο Φερνάντο πλησίαζε. Υπήρχαν κάποια στιγμές όπου ήταν πολύ κοντά ιδίως στο τέλος της ευθείας αλλά τα κατάφερνα την απόσταση και ήλεγχα τα πάντα. Ο ρυθμός μας σήμερα ήταν πολύ καλός, το μονοθέσιο ήταν εκπληκτικό όπως και η ομάδα. Κάναμε ένα μικρό λάθος στο τελευταίο πτστόπ, αλλά αυτό δεν επηρέασε την απόδοσή μας.
Πιστεύω ότι ήταν μία υπέροχη ημέρα, απίστευτη για εμένα και για όλη την ομάδα. Πιέζαμε τόσο πολύ από πέρυσι για να βελτιωνόμαστε αγώνα με τον αγώνα και τώρα είμαστε εδώ. Ηταν ένας δύσκολος αγώνας και από θέμα στρατηγικής, ήταν όμως δύσκολος και σε ό,τι αφορά στα ελαστικά. Μετά από μερικούς γύρους παλεύαμε με αυτά, αλλά νιώθω την ανάγκη να πω ότι είμαι πολύ χαρούμενος διότι το μονοθέσιο ήταν πολύ ανταγωνιστικό από τον πρώτο γύρο», δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα ο πιλότος από την Βενεζουέλα υπογραμμίζοντας ότι θα είναι μία μοναδική ευκαιρία για την ομάδα να παρουσιαστεί δυνατή και στον επόμενο αγώνα της χρονιάς, στο Μονακό.
«Χρειάζεται να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε όσο το δυνατόν περισσότερο. Η διάρκεια θα είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας σε αυτό το πρωτάθλημα».
 
Eνοχλημένος ο Αλόνσο με τον Πικ
Ο Τσαρλς Πικ ήταν το επίκεντρο των δηλώσεων του Φερνάντο Αλόνσο καθώς ο Ισπανός θεωρεί ότι ο νεαρός πιλότος της Marussia του στοίχισε τη νίκη όταν τον καθυστέρησε στην αρχή του αγώνα ενώ προηγούνταν και προσπαθούσε να δημιουργήσει διαφορά ασφαλείας από τον δεύτερο Μαλντονάτο.
«Ήμασταν λίγο άτυχοι. Είχαμε τη Marussia που πήρε ποινή, αυτό πλέον δεν είναι λύση, αλλά ας ελπίσουμε ότι κάποιοι ίσως αρχίσουν να καταλαβαίνουν ότι χρειάζεται να σέβονται τους κανόνες κάτι που σήμερα δεν έκαναν και για αυτό πήραν ποινή, η οποία δεν ήταν αρκετή για κάτι που θα μπορούσε να μας στοιχίσει τη νίκη», τόνισε ο Ισπανός πιλότος.
Παράλληλα υπογράμμισε ότι εξεπλάγην από την απόδοση του μονοθέσιου αυτό το Σαββατοκύριακο και τη μέχρι στιγμής πορεία της Ferrari. Η αλήθεια είναι ότι μετά το πακέτο αναβαθμίσεων που ετοίμασε η Scuderia και παρουσίασε στην Ισπανία, η F2012 ήταν πολύ ανταγωνιστική. Παράλληλα, ο ίδιος δεν φάνηκε να περίμενε πως μετά από πέντε αγώνες θα ισοβαθμεί στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης με τον Σεμπάστιαν Φέτελ, έχοντας από 61 βαθμούς ο καθένας.
«Σίγουρα είμαστε λίγο έκπληκτοι από τους βαθμούς που έχουμε και από το αποτέλεσμα του Σαββατοκύριακου. Ήμασταν σίγουροι για τη βελτίωση του μονοθέσιου και ελπίζαμε σε κάποια σημάδια εξέλιξης εδώ στη Βαρκελώνη καθώς στο Μπαχρέιν μείναμε εκτός της τρίτης περιόδου στις κατατακτήριες δοκιμές ενώ στον αγώνα ήμασταν ένα λεπτό πίσω από τους πρωτοπόρους.
Ετσι ήρθαμε εδώ με αισιοδοξία για τις αναβαθμίσεις αλλά ο ρυθμός μας όλο το Σαββατοκύριακο ήταν καλύτερος από το αναμενόμενο γιατί ήμασταν γρήγοροι στις κατατακτήριες και στον αγώνα».
Ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής ζήτησε παράλληλα πίστωση χρόνου για την πορεία της Ιταλικής ομάδας.
«Ακόμη δεν ξέρω που βρισκόμαστε. Χρειάζεται να περιμένουμε μερικούς αγώνες ακόμη στο πρωτάθλημα για να σταθεροποιηθούμε. Νομίζω ότι σήμερα δώσαμε παραπάνω με το μονοθέσιο που έχουμε και κάποιες άλλες ομάδες απέδωσαν λιγότερο. Είναι πολύ περίεργο αν δούμε αυτό το Σαββατοκύριακο», υπογράμμισε ενώ παράλληλα αρνήθηκε να παραδεχθεί ότι η Ferrari έχει ένα μονοθέσιο που μπορεί να κερδίσει σε οποιαδήποτε πίστα.
«Θα δούμε. Οταν θα είμαστε πρώτοι και δεύτεροι στις κατατακτήριες και πρώτοι και δεύτεροι στο πρωτάθλημα τότε θα έχουμε το καλύτερο μονοθέσιο. Η διάρκεια και η δυνατότητα εξέλιξης είναι σημαντικές διότι δύο δέκατα μπορεί να σημαίνουν έξι ή επτά θέσεις. Μπορούμε ωστόσο να πούμε ότι είχαμε την πιο δύσκολη αρχή στο πρωτάθλημα με ένα μονοθέσιο που δεν ήταν καθόλου ανταγωνιστικό και μετά το ένα τέταρτο της χρονιάς είμαστε πρώτοι μαζί με τον Φέτελ, επομένως είμαστε υπερήφανοι για αυτή τη θέση. Ισως όχι τόσο υπερήφανοι για το πακέτο αναβαθμίσεων που έχουμε αλλά δουλεύουμε πάνω σε αυτό».
 
Απογοήτευση για Ραϊκόνεν
Ελαφρώς απογοητευμένος με την τρίτη θέση στην Ισπανία δηλώνει ο Κίμι Ραϊκόνεν. Παράλληλα είναι πλέον πεπεισμένος ότι Lotus έχει πλέον ένα μονοθέσιο άξιο να κερδίσει αγώνες αυτή τη χρονιά.
«Είμαι λίγο απογοητευμένος διότι εάν τα είχαμε κάνει όλα σωστά στο πρώτο σκέλος του αγώνα, θα μπορούσαμε να είχαμε βρεθεί στην πρώτη θέση. Δεν υπάρχει θέμα με την ταχύτητα του μονοθέσιου αλλά η απόσταση πλέον είναι πολύ μικρή για όλες τις ομάδες τόσο ώστε εάν έχεις ένα μικρό πρόβλημα ή θέμα, αυτό μπορεί να σου στοιχίσει μία νίκη. Το μονοθέσιο μας μπορεί να καταφέρει αλλά όλα θα πρέπει να δουλέψουν σωστά για να μπορέσουμε να κερδίσουμε. Εάν έχεις την ευκαιρία πρέπει να την εκμεταλλευτείς. Ας ελπίζουμε ότι θα συνεχίσουμε αυτό που κάνουμε αυτή τη στιγμή. Θα δούμε πότε θα μπορέσουμε να κερδίσουμε αλλά μέχρι στιγμής είναι ένα καλό βήμα που το μονοθέσιο είναι δυνατό παντού», δήλωσε ο Φινλανδός πιλότος ο οποίος αναζητά την πρώτη του νίκη μετά την επιστροφή του στη Formula 1.
Παράλληλα υποστήριξε ότι αν ο αγώνας διαρκούσε δέκα γύρους περισσότερο θα ήταν σε θέση να «πιάσει» τον Μαλντονάτο στην πρώτη θέση.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...