Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Formula 1: Η Ferrari τιμά τον Ζιλ Βιλνέβ

Ο Ζακ Βιλνέβ οδηγεί το μονοθέσιο του πατέρα του.
Τριάντα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τον θάνατο του Ζιλ Βιλνέβ και η Ferrari, η ομάδα με την οποία ταύτισε την καριέρα του στην καριέρα στην Formula 1 ο Καναδός πιλότος, αποφάσισε να τον τιμήσει.

Ετσι διοργάνωσε στην ιδιωτική πίστα του Φιοράνο στην Ιταλία μία ειδική εκδήλωση προς τιμήν του. Σε αυτή προσκλήθηκε από την Scuderia και ο γιος του θρυλικού οδηγού και πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 (το 1997), Zακ Βιλνέβ. Ο 41χρονος πλέον πιλότος οδήγησε στην Ιταλική πίστα την Ferrari 312 T4, το μονοθέσιο του πατέρα του με το οποίο ο Βιλνέβ και ο τότε teammate του Τζόντι Σέκτερ, χάρισαν στην Ferrari τον παγκόσμιο τίτλο στους κατασκευαστές το 1979.

Αυτή θεωρείται και η καλύτερη χρονιά του Καναδού πιλότου στην Formula 1 αφού τερμάτισε δεύτερος στο πρωτάθλημα των οδηγών. Παρά τη σύντομη πορεία στο άθλημα, ανήκει στο πάνθεον των ταχύτερων πιλότων της Formula 1 (1977-1982). Ισως να κερδίσει έναν παγκόσμιο τίτλο αν δεν είχε χαθεί πρόωρα στις 8 Μαΐου του 1982, σε ηλικία μόλις 32 ετών κατά την διάρκεια των κατατακτήριων δοκιμών του Βελγικού GP στην πίστα του Ζόλντερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...