Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Rally Acropolis: Που και πως θα πάμε να δούμε τους Θεούς…

Ξεκινά αύριο στις 17:00 από το Ζάππειο το 58ο Ράλλυ Ακρόπολις. Ο εθνικός μας αγώνας θα διεξαχθεί και φέτος με κέντρο την πόλη του Λουτρακίου, όπου για μία ακόμα φορά θα φιλοξενήσει για... τέσσερις ημέρες τους κορυφαίους οδηγούς του WRC.

Για φέτος ο αγώνας κινείται στα περσινά πρότυπα, με το Service Park να εδρεύει στη Σχολή Μηχανικού στο Λουτράκι και το κέντρο τύπου στο ξενοδοχείο Club Hotel Casino Loutraki.

Σαν αγώνας, μεγάλωσε σε σχέση με πέρση, περιλαμβάνοντας 22 αντί 18 ειδικές διαδρομές και 409.47 αγωνιστικά χιλιόμετρα αντί των 348.80 χιλιομέτρων. Παράλληλα προστέθηκαν νέες ειδικές όπως η ΄΄Ζήρια΄΄ και ο ΄΄Ελικώνας΄΄ και επέστρεψαν οι αγαπημένες των θεατών και των οδηγών ΄΄Βωξίτες΄΄ και ΄΄Δροσοχώρι΄΄.

Την Πέμπτη μετά την πανηγυρική εκκίνηση στις 5:00 το απόγευμα στο Ζάππειο τα πληρώματα θα κατευθυνθούν στην Κινέτα, όπου και θα πραγματοποιηθεί η πρώτη και μεγαλύτερη ειδική του αγώνα μήκους 25.24 χιλιομέτρων. Προηγουμένως (στις 8:00 το πρωί) θα έχει πραγματοποιηθεί λίγο έξω από το Λουτράκη η κατατακτήρια διαδρομή και το Shakedown.

Την Παρασκευή το πρόγραμμα περιλαμβάνει οκτώ ειδικές : ΄΄Αγια Μαρίνα΄΄, ΄΄Θήβα 1΄΄, ΄΄Ελικώνας 1΄΄, ΄΄Βωξίτες 1΄΄, ΄΄Δροσοχώρι΄΄, ΄΄Βωξήτες 2΄΄, ΄΄Ελικώνας 2΄΄ και ΄΄Θήβα 2΄΄.
Το Σάββατο περιλαμβάνει τέσσερις επαναλαμβανόμενες ειδικές : ΄΄Κλένια – Μυκήνες 1΄΄, ΄΄Γυμνό 1΄΄, ΄΄Κεφαλάρι 1΄΄ και ΄΄Ζήρια 1΄΄.

Την Κυριακή θα πραγματοποιηθούν δύο επαναλαμβανόμενες ειδικές ΄΄Αγιοι Θεόδωροι΄΄ και ΄΄Νέα Πισιά΄΄ καθώς και η Power Stage ΄΄Νέο Λουτράκι΄΄ .

Συνολικά 55 πληρώματα θα πάρουν μέρος με τους τέσσερις εργοστασιακούς οδηγούς των ομάδων της Citroen και της Ford να πλαισιώνονται από μία πλειάδα αξιόλογων οδηγών ιδιωτικών ομάδων και τους οδηγούς του πρωταθλήματος παραγωγής (PWRC). Παράλληλα θα δώσουν το παρών οι συμμετέχοντες του θεσμού WRC Academy, που με τα Ford Fiesta R2, διεκδικούν την επόμενη χρονία ένα μπάκετ σε κάποια εργοστασιακή ομάδα, αλλά και επτά Ελληνικά πληρώματα.

Το φετινό Ράλλυ Ακρόπολις επέστρεψε (μετά από απουσία 10 ετών) στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ, μετρώντας ως διπλός αγώνα και αποτελούμενος από τις ειδικές του Σαββάτου και της Κυριακής. Συνολικά 19 πληρώματα θα λάβουν μέρος τις δύο αυτές ημέρες.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...